Håper på mer boligsoneparkering

I fjor etterlyste Julie Andersland boligsoneparkering i St. Halvards vei. Byrådet sa nei, men nå har pipen fått en annen lyd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Siren Schau er blant beboerne i St. Halvards vei som etterlyser boligsoneparkering i sitt nærområde i dagens BA. Venstre tok opp saken i fjor. Den gangen avviste byutviklingsbyråd Filip Rygg forslaget, men nå har pipen fått en annen lyd.

Andersland-Horn

Foto: Mathias Fischer

«Byråden kan opplyse om at det arbeides med en utredning om boligsone i flere av de sentrumsnære områdene – også Årstad/Fridalen der St. Halvardsvei inngår», skriver byråd for byutvikling, klima og miljø, Filip Rygg, som svar på spørsmål om soneparkering fra bystyrerepresentant Erlend Horn (V).

Boligsoneparkering er en ordning hvor beboere i et område kan kjøpe seg rett til parkering i nærheten av egen bolig. Boligsoneparkering kan forhindre såkalt “fremmedparkering”, for eksempel ansatte ved Haukeland som parkerer i St. Halvards vei for å spare P-avgift.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**