Hvilket parti stemmer du på?

På Drammen torg i 2009 var dette et av de vanligste spørsmålene jeg fikk: “Er en stemme på Venstre en stemme på Frp?” Det er kanskje ikke så rart at spørsmålet kom, siden Arbeiderpartiet hadde ett budskap når de gikk dør-til-dør med sine 10 000 valgmedarbeidere, og det var: “En stemme på Venstre er en stemme på FrP”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Hvorfor bruker Ap så mye krefter på å skremme vekk velgere fra lille Venstre? Og er det riktig at du stemmer på FrP ved å stemme på Venstre? For å ta det siste først. Selvfølgelig stemmer du på Venstre, dersom du stemmer på Venstre. Vi sier ikke nei til å snakke med FrP etter valget, men dersom man sammenligner Venstres og FrPs program, ser vi at forhandlingene kommer til å bli vanskelig. Venstre ønsker en blågrønn regjering, med Venstre, KrF og Høyre. Dette er regjeringen du får dersom mange nok stemmer Venstre.

Så til Arbeiderpartiet. Venstre skremmer Ap fordi vi kan stjele velgere fra både SV og Ap. Vi har en god sosial profil på vår politikk, vi har tillit på skolepolitikk, miljøpolitikk og næringspolitikk. Venstre er i tillegg bedre til å se hvert enkelt menneske og hver lille bedrift, og vårt mål er at lover skal legges til rette for de små, og ikke motsatt. Dette gjør oss til et parti som ser mer mot høyre enn til venstre. Venstre er partiet som gjør et borgerlig alternativ spiselig for svært mange lyserøde velgere.

En stemme til Ap er ikke en stemme til SV. På samme måte er ikke en stemme til Venstre noe annet enn en stemme til Venstre og en blågrønn regjering.

Ulla Nordgarden
Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**