Oppdal Venstre juni 2013

Oppsummering av lokalpolitisk arbeid første halvår 2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hei alle venstrevenner!

Det lokalpolitiske arbeidet tar pause nå i sommer, og jeg tenkte å skrive noen oppsummerende ord. Trygve og jeg er halvveis i vår periode i Kommunestyret nå, og vi har hatt en bratt læringskurve. Heldigvis er vi godt rustet til å takle slike aktiviteter med høg mestringsterskel. Vi svinger oss godt ned fjellsida i politikken også…

Det jobbes godt i Venstre. Vi er to i Kommunestyret og 1 i Formannskapet. Og aktiviteten gjenspeiles i lokalavisene. Vi står på 100 % begge to. Hadde vi hatt et par representanter til, så er jeg sikker på at alle hadde vært like aktive på talerstolen. Det sier jeg fordi jeg opplever venstremedlemmene som kunnskapsrike og engasjerte, og det er naturlig for oss å delta i debatten.

Vi utfordrer på alle felt; fra veistubber, bruer, gang og sykkelveier, til økonomiplaner og helsepolitikk!

Jeg er stolt over Venstre sine to alternative Handlingsplaner. I fjor dro Trygve lasset og viste at vi kunne framskynde demensomsorgen med et helt år, slik vi prioriterte investeringene og driftstiltakene. I år skulle jeg til pers, og fikk til en alternativ handlingsplan som ga full dekning til grunnbemanning på Sykehjemmet! Og det innenfor 1,5 % driftsmargin.

Venstre og Ap/Krf var de eneste partiene som la fram økonomisk plan, og vi kan ikke legge skjul på at Venstre prioriterer helse sterkest. Ap som har lovet at alle stillinger skal gå til helse, hadde glemt sin egen lovnad. At vi ikke kunne støtte museet med 250 000 til utvidelse av stilling nå, handler om at behovet på sykehjemmet er større og mer prekært. Museumsstyret skulle komme tilbake til politikerne med en plan for driften, men den har vi ikke sett noe til ennå.

Det viktigste for meg er å tenke over hva man gjør; Skal man styrke en enhet ? Eller strø litt på alle? Hvem trenger det mest ?

Vi har lært at vi skal bruke fjorårets regnskap og årsmelding til å se på ressursbruken. Videre prioriterer vi helsearbeidet.
I budsjettbehandlingen for 2013 fikk Venstre flertall for målsettingen om å bli “best på Folkehelse” og i år fulgte vi opp i Handlingsprogrammet 2014 – 2017 med målsettingen om at alle enheter skal bli “best på folkehelsearbeid”. ( til sammenligning har Sunndal kommune et uttalt mål om å være “den sprekeste kommunen” i landet ).
Folkehelsearbeid mener jeg er en mer helhetlig tanke som følger den nye Folkehelseloven.

Vi er godt hjulpet av den trofaste gruppa som møter på gruppemøtene i forkant av Kommunestyremøtene. Vi to er helt avhengig av den støtten vi får av dere på lista og i gruppa.
Dersom du har tanker om politikken, og synspunkter å komme med, så er terskelen lav. Gruppemøtene skjer mandag kveld på Rådhuset i 3. etasje kl 20.00. Alle er velkomne!
epost til [email protected] og [email protected] er også en fin anledning til å bli delaktig. Ellers har Trygve alltid kaffe og tid til et politisk kvarter i vpg butikken 🙂 der er det politikk og sportsutstyr i skjønn forening.

Årsmøtet er alltid like trivelig, og er en fin anledning til å orientere seg og bli kjent. Årsmøtet skjer som regel i midten/ slutten av januar.

Sebastian Scmidt og Hans Bøe har vært vara for begge våre denne vinteren/våren.
Nå ser det ut til at Seb får etablert “De grønne” på Oppdal, og vara rykker da trolig opp på Venstrelista.

Venstrelista skal bestå i Oppdal. Odd Einar Dørum har forklart meg viktigheten av at det er egen Venstreliste, så jeg er overbevist, og tør heller ikke møte Odd Einar igjen dersom vi går bort fra dette ! 😉

Selv om det er sommer og lokalpolitisk pause, så støtter vi Venstre sentralt i valgkampen ved å være medlemmer. Jeg ser gjerne at vi sjekker opp kontingenten. Det hadde vært veldig godt for meg som leder å vite at vi går inn i sluttspurten med en sterk Venstregruppe i Oppdal!

Vi har tro på regjeringsskifte etter valget!

Med ønske om en fin sommer,

Gerd-Mette Drabløs
leder Oppdal Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**