Valgmøte og paneldebatt om skole og utvikling

Venstre-nestor Odd Einar Dørum besøker Nord-Østerdalen tirsdag 27. august. I følge med fylkes- og lokalpolitikere besøker han småbedrifter på Alvdal, før turen går til nye Nord-Østerdal videregående skole og deretter Tynset kulturhus med paneldebatt om skole, regional utvikling og kommunestruktur.

Regionen har fått en ny, flott videregående skole på nesten 13 tusen kvadratmeter. Hvordan skal vi greie å utvikle og formidle kunnskap med høg kvalitet som skaper ønska utvikling også i distriktene? Hva bør huset fylles med? Er kommune og fylkeskommune beredt for framtidas kunnskapsutfordringer? Marit Gilleberg leder paneldebatten. Deltakere: Kjetil Lorentzen (Krf) Svein Borkhus (Ap) Arnfinn Nergård (Sp) Per Roar Bredvold (Frp) Odd Einar Dørum (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Ola Jonsmoen

Ola Jonsmoen

Odd Einar Dørum på Frydenlund skole

Odd Einar Dørum på Frydenlund skole

Foranledningen for at venstrelaga i Tolga, Tynset og Alvdal har tatt initiativ til folkemøte og paneldebatt om skole og utvikling, er at regionen har fått en ny skole, da nye NØVGS åpnet mandag 19. Vi har fått en fantastisk flott skole som er et godt sted å være for 550 blide elever. Politisk er det også viktig å se på skolen som en motor for regional utvikling. I den sammenhengen er vi i Venstre overbevist om at den gode skolen ikke bare er en skole som har gode eksamensresultater og tall å vise til. Like viktig er det at nye NØVGS blir en skole som gir skapende, tiltakslystne og engasjerte unge mennesker med gode nøkkelkvalifikasjoner, mot i brystet og vett i pannen. Det nye skolebygget gir de aller beste fysiske rammer, og inviterer virkelig til nysgjerrighet og samhandling. Når et så bredt spekter av utdanningstilbud (yrkesfaglig og studieforberedende) jobber side om side i ett og samme hus, og elevene ser hverandres virksomheter hele tida, skjer det noe, og det trenger vår region! Når vi så i tillegg får besøk av Odd Einar Dørum, ligger det til rette for et interessant møte mellom to nestorer: Dørum og Jonsmoen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**