Venstre vil gi barnehage til fattige

Venstre-duoen Iselin Nybø og Trine Skei Grande foreslår at staten skal punge ut for gratis barnehage for barn fra fattige familier.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Alle barn i Søgne bør ha tilbud om barnehageplass.

Foto: .

Iselin Nybø, buss, kollektiv, stavanger, rogaland

Foto: Mari Halvorsen

– Vi vil at alle barn skal ha muligheter til å gå i barnehagen og vil at staten skal finansiere gratis kjernetid i barnehage for alle 3-5-åringer fra lavinntektsfamilier, sier Iselin Nybø (V) til Aftenbladet.

Stortingskandidaten peker på at egenbetalingen i barnehagene er en medvirkende årsak til den lavere bruken av barnehager blant lavinntektsfamilier. Hun viser til at det i Rogaland er rundt 5.500 barn som vokser opp i fattigdom. Målet til Venstre er at det skal bli færre fattige barn i løpet av kommende stortingsperiode. Gratis barnehage er ett av 35 tiltak som partiet foreslår for å nå dette.

Les hele i Aftenbladet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**