– Kolberg (AP) bryter løfter og loven

Fylkestingsrepresentant for Venstre og tidligere fylkesvaraordfører i Buskerud Runolv Stegane (V) reagerer kraftig på det han kaller Kolbergs forsøk på å kjøpe stemmer ved å love 5 millioner kroner til Vikersundbakken i 2014.
– Kolberg løper fra lovnader fra 2009 og oppfordrer til å bryte reglene for spillemidler, hevder Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


i går kveld lova Ap´s 1. kandidat i Buskerud Martin Kolberg at Vikersund skulle få 5 millioner kroner i ekstra spillemidler i 2014. Stegane mener dette er et skittent valgkampløfte uten rot i virkeligheten.

Runolv Stegane

Foto: Rune Nikolaisen

-Det Vikersund trenger er årlig støtte til drift av nasjonalanlegget. Dette tok jeg opp med styrke som fylkesvaraordfører i 2009. Det er uhørt at kommuner skal sitte med ansvaret for drift av nasjonalanlegg. Det bør være et nasjonalt ansvar, slik jeg tok til orde for for fire år siden, sier Stegane (V) Han er glad for at Venstres 1. kandidat i Buskerud Rebekka Borsch og Buskerud Venstre støtter dette.

Martin Kolberg (AP) uttrykte den gang: – Jeg er enig med Stegane.
Nå har det gått fire år uten at noe positivt har skjedd i forhold til å støtte den enorme frivillige innsatsen Vikersundmiljøet legger ned.

– Jeg hadde forventa at Kolberg ved sitt besøk i Vikersund hadde kommet med klare vedtak om å gi årlig støtte til drift av nasjonalanlegget. Det skjedde ikke. Jeg er sjokkert over at han i stedet kom med ulovlig valgflesk: Han lover 5 millioner kroner i spillemidler i 2014, i strid med reglene og loven for spillemidler. Det kan ikke gis spillemidler til drift av nasjonalanlegget. Spillemidler kan kun gis til investeringer, og de kan ikke gis i ettertid for allerede gjennomførte investeringer. For Venstre er det et ufravikleig krav at støtte til drift av nasjonalanlegg som Vikersund og Kvitfjell avsettes i stasbudsjettet, sier Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**