Hvor har du vært Terje Smith?

Redaktør i Raumnes, Terje Smith mener lokalpolitikerne ikke har vært gode nok til å oppsøke Raumnes med saker til redaksjonelt oppslag. I samme leder har han “sett en og annen stand” og “fått en og annen valgbrosjyre i postkassa”. Han har i hvert fall ikke tatt morgentoget til Oslo!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Nes Venstre har ført en aktiv valgkamp der vi har hatt fokus på viktige saker som samferdsel og Kongsvingerbanen, miljø, kunnskap i skolen, et velferdssamfunn med hjertevarme og verdiskapning. Dette budskapet har vi formidlet gjennom ulike aktiviteter i sommer og høst. Her kommer en oppsummering.

Årnesdager, olabilløp, valgkampturné 2013

Foto: Åse Birgitte Skjærli

[Stand og olabilløp på Årnesdagene

Lørdag under årets Årnesdager kom Akershus Venstres turnebuss på besøk og var med og skapte stemning under olabilløpet. Ordfører i Hurdal og listekandidat Roar Bålsrud var løpemann for Nes Venstres sjåfør Øystein Smidt. Akershus Venstre stilte med egenkomponert sang og god stemning. Samferdsel er en viktig sak for Venstre, og olabilen var et symbol på det miljøvennlige fremkomstmiddelet. Klikk på bildet for mer informasjon om Venstres samferdselspolitikk. Vil du se flere glimt fra Årnesdagene kan du trykke her.

Postkasseaksjon
Nes Venstres trofaste fotsoldater har gjort en kjempejobb med å formidle valgmateriell til alle husstander i Nes. Samtlige postkasser har blitt besøkt av ett av våre medlemmer eller sympatisører. Vi takker ydmykt for innsatsen!

Togaksjon

Foto: Åse Birgitte Skjærli

Togaksjoner
Nes Venstre har holdt i alt tre togaksjoner på Årnes stasjon. Vi har vært på plass 05:45 med kaffe og informasjonsmateriell. Det har vært hyggelige møter med mennesker som er opptatt av et godt kollektivtilbud og som har ideer om hva som bør forbedres. Det er helt tydelig at ruteomleggingen har skapt problemer for pendlerne, som sliter med å rekke jobben i Oslo når rutetidene er endret og toget ikke lenger stopper på stasjonen de brukte før. Du kan lese mer om våre vellykkede togaksjoner her.

Dialogmøte

Foto: Åse Birgitte Skjærli

Dialogmøte om samferdsel
Torsdag 22. august kunne vi by på et panel med fylkesordfører Nils Aage Jegstad, leder av Kongsvingerbanens jernbaneform og ordfører i Kongsvinger Øystein Østgaard og leder av hovedutvalg for plan næring og miljø i Akershus- Solveig Schytz, kommunalsjef for samfunnsutvikling i Nes kommune Arild Skogholt og Tom Roterud, leder av hovedutvalg for teknikk, næring og kultur. Abid Raja ledet dialogen mellom panelet og de fremmøtte. Hovedfokuset ble det manglende tilbudet på Kongsvingerbanen, men også forutsigbarhet planverk var et viktig tema. Du kan lese mer fra dialogmøtet og Kongsvingerbanen her og om viktigheten av planforutsigbarhet her.

Forhåndsstemming på videregående skoler
Takket være Nes Venstre var det i år mulig for elever ved videregående skoler i bygda å forhåndsstemme på skolen sin. Dette var en historisk begivenhet, som kom i stand etter en interpellasjon fra Øystein Smidt. Du kan lese mer om forhåndsstemming på videregående skoler her.

Runar Bålsrud

Foto: Åse Birgitte Skjærli

[Runar Bålsrud løper Dragsjøen rundt
Venstreordfører i Hurdal og listekandidat i Akershus Venstre, Runar Bålsrud deltok i Dragsjøen rundt. Bålsrud gjorde et godt løp og holdt helt inn til mål. – Akkurat som Venstre gjør i valgkampen ellers. Nes Venstre deltok som bakkemannskap med kaffe og informasjonsmateriell til de som var interessert. Klikk på bildet om du vil se hans innspurt.

stand

Foto: Alan Nicholseon

Vi står på stand!
Nes Venstre har stått på stand i Årnes sentrum de tre siste lørdagene før valget. Vi har vært mange, og vi har syntes! Vi har vært til stede fra 09:00 om morgenen til over 14:00 om ettermiddagen. Det har vært mange innom, og vi har bydd på både kaffe, pølser og god politikk. Mange har fått svar på spørsmål, og mange har fått komme med innspill til hva som er viktig å ta tak i de neste fire årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**