Menneskerettigheter på Landsmøte!

Skal vi risikere handelen med Russland eller vise vår avstand til deres handlinger?
Skal vi kreve bærekraftig næringsvirksomhet i lavkostland, når vi ikke har det her hjemme?
Skal vi stoppe handel med Saudi Arabia for å presse fram kvinners rettigheter?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Landsmøtet diskuterer viktige dilemma som setter oss i den vanskelige situasjonen det er velge mellom norske økonomiske interesser og press for internasjonale menneskerettigheter verden over. Kina, Russland, Saudi Arabia og USA er viktige handelspartnere, som alle bør presses hardt av Norge for å respektere menneskerettigheter.

Dødsstraff, ytringsfrihet, minoriteters suverenitet og kvinners rettigheter krenkes i full åpenhet mens norske bedrifter signerer kontrakter og kongeparet markedsfører nasjonen. Dette er ikke verdig et land som liker å hevde at vi er bedre enn alle andre på alt. Nå er ikke Venstre i regjering, og da er det lett å kritisere Høyre og FrP for ikke å møte Dalai Lama. Ville vi gjort det om vi selv satt med næringsministeren?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**