Frustrerte og engasjerte Osli-beboere

Det var en engasjert gjeng som hadde stilt opp på høringsmøtet om kommuneplanen på Bogafjell skole tirsdag 13. mai. De politiske og administrative representantene ble møtt med mange gode spørsmål og de fikk også kjenne på en del frustrasjon fra innbyggerne i bydelene Austrått, Bogafjell og Figgjo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Fra Sandnes Venstre satt Julian Francisco Osorio og Kjell Haavard Thrane Høie i salen, og de bet seg spesielt merke i tilbakemeldingene fra oppgitte innbyggere på Osli. Disse føler seg oversett og glemt etter å ha kjempa for og venta på støyskjerming i et titalls år.

De rapporterer om så høyt støynivå at de ikke kan føre en vanlig samtale og kose seg på terrassen. Enkelte sier sågar at de må bruke ørepropper når de sitter ute på verandaen sin.

Dette er innbyggere av vår kommune — innbyggere som føler seg glemt. De føler at de ansvarlige for dette ikke er sitt ansvar bevisst. Her har de ansvarlige løpt fra sitt ansvar og pekt på hverandre i en årrekke, mens situasjonen har gått fra vondt til verre fra de som lever oppi det hver dag. I tillegg til at de har måttet vente på dette, kjenner de også på følelsen av å ha blitt forbigått og nedprioritert.

Julian F. Osorio

Foto: Kjell Haavard Thrane Høie

– Når det nå er snakk om å utvide E-39, må ikke innbyggerne på Osli igjen bli glemt. Politikerne i kommunen kan og må gjøre enda mer for disse innbyggerne — jo før jo heller, sier en engasjert Osorio.

Sandnes Venstre mener at kommunen bør gjøre en større innsats for å sikre innbyggerne på Osli et levelig bomiljø — et bomiljø der man kan nyte varme solskinnsdager på terrassen uten å føle at trafikken kjører vegg i vegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**