Enige om retning, ikke omfang og tempo

Landbruksoppgjøret: – Venstre, KrF og regjeringspartiene var enige om retning, men ikke omfang og tempo. Vi beklager sterkt at regjeringspartiene brøt forhandlingene, understreker Venstres Terje Breivik og KrFs Line Henriette Hjemdal i en felles pressemelding.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Terje Breivik

Foto: Bård Ek

Det var natt til fredag landbruksforhandlingene brøt sammen.

Nære enighet
– Vi var ganske nære så jeg synes det er overraskende og synd at regjeringspartiene valgte å bryte forhandlingene. Spesielt med tanke på at vi var enige i retningen, men ikke tempo og omfang, og ikke minst at landbruk er en del av samarbeidsavtalen, sier Line Henriette Hjemdal (KrF) og Terje Breivik (V).

– Vi ønsket økt ramme for å bedre økonomien, særlig for de små og mellomstore brukene. Her var det for lite forhandlingsvilje i Høyre og FrP, sier Breivik og Hjemdal.

Må finne løsning sammen
Samarbeidsavtalen med regjeringspartiene er tydelig på at "Avtaleinstituttet i landbruket opprettholdes, og det legges vekt på forutsigbarhet og reformer som kan gi økt lønnsomhet."

– Nå er vi opptatt av å finne en løsning sammen med regjeringspartiene i Stortinget. Vi vil fremme våre forslag i Stortinget og finne løsninger her. Dette kan gjøres på en måte som ivaretar forhandlingsinsituttet som alle partier vil beholde, sier Breivik og Hjemdal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**