– Glad for at Høyblokka blir stående

– Vi er svært glad for at Høyblokka i regjeringskvartalet blir stående. Det gir et godt utgangspunkt for nytt regjeringskvartal. Høyblokka er noe av den fremste arkitekturen Norge har fra 50-tallet, og angrepet 22. juli har forsterket verdien av bygget, poengterer Venstres nestleder Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


– Vi har hatt kontakt med kommunalministeren, og har tydelig formidlet vårt syn til Sanner. Vi registrerer at regjeringen ønsker at Y-blokka rives, og det viktigste for Venstre er å beholde kunstverket fra Picasso på kortveggen, sier Elvestuen.

– For Oslo er det mye viktigere å beholde regjeringskvartalets kvaliteter og bygge videre på disse, enn å sette opp enda et monumentalbygg i konkurranse med bl.a. Operaen, nytt Munch-museum og det nye Nasjonalmuseet, sier Elvestuen.

Statsministerens kontor SMK regjeringen justisdepartementet

Foto: Christoffer Biong

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**