Jøhahlsmåsan – en gratis «månelanding»

Ullensaker Venstre inviterer til åpent møte om Jøhahlsmåsan torsdag 19. juni klokken 19 i kommunestyresalen Ullr i Ullensaker rådhus på Jessheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Grøfting på Jødahlsmåsan

Foto: Ullensaker Venstre

I Jødahlsmåsan har naturen selv lagret mer enn 290.000 tonn CO2. I disse «post-Mongstadtider» er det fristende å betrakte dette deponiet som naturens egne, gratis månelanding. Er det fornuftig av kommunene å tillate at også denne månelandingen spoleres — er det verdt de beskjedne leieinntektene? En lang rekker rødlistede arter har sine leveområder der, det er et verdifullt friområde, og det er nylig påvist en — for Norge — totalt ukjent sopp på myra.

I samarbeid med Jødahlsmåsans naboer, Norges Naturvernforbund, Norsk Ornitologisk forening, Natur og Ungdom, SABIMA og Akershus Venstre ønsker Ullensaker Venstre velkommen til åpent møte om forvaltningen av LNF-området Jødahlsmåsan på grensen mellom Ullensaker og Nes kommuner på Øvre Romerike.

I panelet
Ola Elvestuen, leder av Stortingets energi- og miljøkomité (V)
Christian Steel, generalsekretær i SABIMA (Samarbeidsrådet for biologisk mangfold)
Representant for Ullensaker og/eller Nes kommune
Representant for Ullensaker Almenning

Video hentet fra YouTube. For full video klikk her.

Meld deg på vårt arrangement på Facebook her.

Invitasjonen i PDF.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**