144 nye ladepunkt for el-bilar i Hordaland

Mona Haugland Hellesnes, gruppeleiar for Venstre og fylkesvaraordførar, delte denne veka ut dei første midlane til nye ladestasjonar for el-bilar. Hordaland fylkeskommune har gitt tilskot til 144 nye ladepunkt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Hordaland fylkeskommune har delt ut midlar til både kommunar og burettslag som ynskjer å satse på el-bilar. Denne veka fekk Mona Haugland Hellesnes dele ut dei første midlane til Lyshovden burettslag i Bergen.

Mona Haugland Hellesnes

Foto: Elizabeth Toft Erichsen

– Dette er et klimatiltak som virker. Flertallet i fylkestinget la inn pengene som et engangstiltak for å bidra til økningen av elbilparken. Mange ønsker å kunne lade bilen hjemme, i ­stedet for å måtte kjøre til ladestasjoner. Spesielt i sentrums-nære strøk og borettslag har det manglet en infrastruktur for dette, sier Hellesnes.

Les meir på bt.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**