Gir ingen garanti mot nye russcener

Sosialbyråd Eiler Macody Lund vil ikke garantere at åpne russcener ikke dukker opp et annet sted når Nygårdsparken stenger. Mangel på tiltak kan gi nye russcener, frykter Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Erlend Horn

Foto: Hildegunn Holtet

— Med stengingen av Nygårdsparken vil mange hundre rusavhengige måtte finne et nytt sted å være. Jeg håper de iverksatte hjelpetiltakene vil nå så mange som mulig, men når et brukerrom og heroinbehandling ikke blir brukt, er jeg redd utfordringene vil fortsette et annet sted, sier Venstres Erlend Horn.

Øke faren for overdoser
— Dersom miljøet blir altfor spredt, og vi ikke får de rusavhengige inn i rehabiliterende tiltak, er jeg også redd for at dette kan øke faren for overdosedødsfall. Brukerne har ikke et miljø rundt seg som passer på hverandre.

— Jeg håper denne sosialbyråden, i motsetning til sine forgjengere, er villig til å åpne øynene for erfaringene fra europeiske byer som har hatt stor suksess med å fjerne sine åpne russcener. Jeg redd Bergen vil preges av en eller flere russcener i uoverskuelig fremtid.

Les hele saken og se hvordan Nygårdsparken skal bli på side 11 i Bergensavisen tirsdag 19. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**