Et godt kunnskapsbudsjett er blitt bedre

– Regjeringens budsjett på kunnskapsfeltet var et godt budsjett, men vi har bidratt til å styrke skolen ytterligere, påpeker leder Trine Skei Grande og nestleder i utdanningskomiteen Iselin Nybø. Det gjelder bl.a. kompetanseløft for ufaglært lærere og tidlig innsats i skolen gjennom økt lærerinnsats i 1.-4. trinn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

 At vi styrker etter- og videreutdanningen med 50 millioner kroner er vi svært glad for, sier Nybø.

At vi styrker etter- og videreutdanningen med 50 millioner kroner er vi svært glad for, sier Nybø.
Foto: Mari Halvorsen

 - Regjeringens budsjett på kunnskapsfeltet var et godt budsjett, men vi har bidratt til å styrke skolen ytterligere, sier Skei Grande og Nybø.

– Regjeringens budsjett på kunnskapsfeltet var et godt budsjett, men vi har bidratt til å styrke skolen ytterligere, sier Skei Grande og Nybø.
Foto: Shutterstock.com

Elever skal ses, oppmuntres og få tilpasset undervisning. Derfor vil Venstre ha et krafttak for flere, enda bedre og enda mer motiverte lærere. Venstre vil sikre alle lærere muligheten til å ta etterutdanning og sørge for at lærerne får mer tid til undervisning.

Mer til videreutdanning
– Derfor er etter- og videreutdannings av lærere så viktig for oss. At vi styrker denne posten med 50 millioner kroner er vi svært glad for, sier Skei Grande og Nybø. De peker også 200 millioner til økt lærer-innsats i de første skoleårene som viktig.

Høyere utdanning
Budsjettenigheten innebærer også en svært god satsing på høyere utdanning og forskning, gjennom blant annet økte basisbevilgninger til universiteter og høgskoler, flere stipendiatstillinger og flere studentboliger.

– Med budsjettforliket skal det bygges 2000 studentboliger neste år. Det betyr at Venstre har oppfylt ett av våre valgløfter.

– For oss har det også vært en viktig prinsipiell sak å reversere forslaget om studieavgift for internasjonale studenter.

I budsjettet er det også flertall for 100 nye stipendiatstillinger, og at 50 av disse blir øremerket de nye universitetene.

Folkehøgskoler og studieforbund
I Venstres stortingsvalgprogram slår partiet fast at folkehøgskoler og studieforbund er viktige supplement til det resten av skolevesenet. De er en viktig del av en demokratisk folkeopplysningstradisjon som bidrar til dannelse, personlig utvikling og nye perspektiver på viktige samfunnsområder og bør derfor fortsatt støttes.

– Støtten til folkehøgskoler og studieforbund var redusert i regjeringens opprinnelige budsjett. For de tusener av mennesker som tar deler av sin utdanning her, så er vi glade for at disse kuttene nå er reversert, sier Skei Grande og Nybø.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**