Valgkampprogram

Foto: Kerstin Leistad

Venstre er miljøpartiet i Malvik. Vi vil ha en grønn vekst der vi forener vekst med en bevisst miljøpolitikk. Vi vil ha vekst i boligbygging og sørvis i eksisterende tettsteder langs fjorden. Venstre vil ha utbygging av nye ungdomsskoler både i Hommelvik og på Vikhammer. Venstre vil løfte fram de svakeste gruppene i kommunen.

Vårt grunnsyn

Venstre er et sosialt og liberalt parti. Vår politikk kombinerer personlig frihet med ansvar for fellesskapet og hverandre. Vi har en sterk tro på menneskets skaperevne, kreativitet og ansvarsfølelse. Venstres visjon er et samfunn der folk har frihet og mulighet til å skape sin egen vei til det gode liv. Venstre tar utgangspunkt i enkeltmennesket, uansett sosial status, funksjonsnivå, nasjonalitet, bosted, hudfarge eller legning. Dette skal også prege vårt arbeid i Malvik.

Et grønt sentrumsparti

Venstre er et sentrumsparti som søker samarbeid for å få de beste løsningene for kommunen. For oss er det ikke viktig om det er det offentlige eller private som utfører tjenester – det viktigste er kvaliteten på tilbudet til innbyggerne. Vi er for en sterk offentlig skole.

Lokalpolitikken i Malvik har for lenge vært preget av en bastant rød-grønn blokk som i viktige saker ikke har vært åpen for breie felles løsninger. Venstre ønsker et kommunestyre som ikke er delt på midten i viktige saker. Lokalpolitikken er også preget av ikke å ta fatt i utviklingen i ytre Malvik. Vi tror det nå er nødvendig at det kommer et skifte med et annet flertall enn dagens rød-grønne. Det vil Venstre bidra til.

Folk først

Kommunestrukturen blir en viktig sak i kommende periode. Venstre i Malvik har ikke tatt stilling til hva som er den beste løsningen for kommunens innbyggere. Malvik kan klare seg som selvstendig kommune. Samtidig vil det være en styrke for regionen hvis flere kommuner går sammen. Venstre i Malvik vil ta standpunkt i denne saken når det er avklart hvilke oppgaver som legges til kommunene, og hvordan lokaldemokratiet i den enkelte kommune blir ivaretatt. Malvik Venstre vil at kommunens innbyggere skal avgjøre dette viktige spørsmålet i en folkeavstemming.

Et godt og levedyktig miljø er viktig for trivsel og utvikling, samtidig har vi et ansvar for å ta vare på miljøet for framtidige generasjoner. Malvik Venstre vil derfor bidra til at det føres en aktiv miljøpolitikk som også tar innover seg nasjonale og globale hensyn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**