Åsane mangler samlingssted

Foto: Francisco Munoz

Når Bondens marked kommer til Åsane for første gang i morgen, blir det holdt på den lille grusbanen bak U82- huset. Bydelen mangler et samlingssted, mener Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Leder av Åsane Venstre, Per-Arne Larsen, savner sterkt et ordentlig byrom å tilby dem.

– Det er strålende at Bondens marked kommer til Åsane, men jeg kan ikke la være å irritere meg over at det ikke finnes et eneste skikkelig byrom å tilby slike arrangementer, sier Larsen.

Vil skape grønt sentrum

– Bondens marked er avhengig av at folk «snubler over» de for å få de med seg, og det vil de nok ikke gjøre her på denne grusbanen, sier han, og lover at dersom Venstre kommer i byråd etter valget, vil de starte arbeidet med å skape et mer urbant og grønt sentrum av Åsane som setter trivsel og tilgjengelighet for innbyggerne først, og ikke bilene.

– Vi vil bygge et sentrum rundt et godt byrom, med god kollektivdekning og med kommunale tjenester og publikumsrettede tilbud i nærheten, sier Larsen, som er Venstres tredjekandidat ved høstens kommunevalg.

Mangler samlingssted

Han finner det trist å nok en gang bli påminnet om hvor parkeringsplass-dominert sentrum vi har i Åsane.

– Det er sørgelig at det ikke finnes et skikkelig offentlig rom, en allmenning, et torg eller i det minste en plass uten biler på, mener han.

– Vi mangler et samlingssted. Dette gjør noe med hele bydelen. Plasser som stenger lørdag klokken 1800 og åpner igjen mandag morgen teller ikke.

Les saken på side 5 i Åsane Tidende fredag 22. mai.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**