Møte med Fjellhamar utvikling sammen med Fjellhamar Vels arbeidsgruppe

Møte mellom Venstre, Fjellhamar Vels arbeidsgruppe og utbyggeren på Fjellhamar Mosking., "Foto: Lørenskog Venstre"

Fra Møte på Rådhuset 02.06 hvor Fjellhamar Vels arbeidsgruppe og vi i Venstre fikk fremlagt informasjon av “Icopal” jordets eier Mosking.

Møte mellom Venstre, Fjellhamar Vels arbeidsgruppe og utbyggeren på Fjellhamar Mosking.
Møte mellom Venstre, Fjellhamar Vels arbeidsgruppe og utbyggeren på Fjellhamar Mosking.

Vi inviterte med oss Hanne Løvbøtte og Sigurd Storlien fra Fjellhamar Vels arbeidsgruppe for at de skulle få fremlegge sine tanker og bekymringer rundt Fjellhamars fremtidige utvikling. For Venstre er det viktig at innbyggerne blir hørt i en utbyggingssak av dette formatet. Den vil uten tvil påvirke nærmiljøet.

Før vi deltok på dette møtet så hadde Lørenskog Venstres leder Monica O. Oseberg og Venstremedlem Lars Langøy, et møte med Fjellhamar Vels arbeidsgruppe alene. Monica, oppvokst på Fjellhamar, er den som brenner mest for en begrenset utvikling i styret. Lars stilte som en ressurs person for styret med sine gode kunnskaper om Lørenskog. Det er en selvfølge for oss i Venstre å høre hva innbyggerne mener først, da det er de vi representerer. Hanne Løvbrøtte og Sigurd Stensbråten som er fagpersoner innen for feltet utbygging og byggevirksomhet i sitt private liv, ga et tydelig og faktabasert bilde på hvordan arbeidsgruppen så på utbyggingsplanene og kom med sine alternative tanker og ønsker.

I tillegg til miljøriktig arealplanlegging, god fortau- og sykkelfelt kapasitet så skal området ha plass til en skole med tilstrekkelig ute areal pr. elev, grønt område på Icopaljordet har blitt “lovet” bevart, høyspentledningen legges ned i jorden, nok grønt områder rundt ny bebyggelse sikres, fritidsaktivitet kapasiteten og Fjellhamars nåværende ca 8600 innbyggere MÅ som gruppe også respekteres. Et område for oppvekst må sette av nok plass til barn, de er fremtiden!
Her vil jeg fremheve Fjellhamar vels grundige arbeid med å kartlegge og komme med fagmessige gode vurderinger. De kjenner også hverdagens livet med å være beboere i området. Derfor må de “løftes frem” og lyttes til i det videre arbeidet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**