Barn og oppvekst i Sula

Hvilke oppvekstsvilkår barn har er noe av det som er aller viktigst, barna er vår viktigste ressurs og hva som er deres beste kal være overordnet. For Venstre er det å ha et godt barnevern, full barnehagedekning, foreldrepermisjon og en god skole sentrale elementer i vår politikk. For Sula Venstre er det å ha en helhetlig tenkning rundt barn og unge i vår kommune særdeles viktig, og får de ikke den gode oppveksten, vil ikke Sula kommune være så nyskapende og fremtidsrettet slik vi kjenner den i dag.

Hva er så en god oppvekst?

Barn har ulike behov i ulike stadier, men noe går igjen, og det er trygghet. Være trygg i barnehagen, være trygg i hjemmet, være trygg på skolen og i fritida. Hvordan skal vi som voksne sørge for at barna våre føler seg trygge? Hva kan jeg som politiker gjøre?

Slik jeg ser det er et fornuftig å bruke midler i de første leveårene til barna. Sørge for at helsestasjonen er godt nok bemannet og har mulighet til å ta tak i problemer som barn kan oppleve i sin tidlige fase av livet, før de er i stand til å si fra selv om noe er galt.

I tillegg er det viktig å la barn få utfolde seg i et naturlig miljø. Skog og klatretrær kan ikke erstattes med klatrestativer, og det er derfor viktig at vi som voksne ivaretar barnas behov. De rammene vi skaper for oppvekstmiljøet til barna våre har stor innvirkning på muligheten for en trygg barndom, god motorisk utvikling og gir grunnlag for god helse også senere i livet. Det å skape omgivelser som gir rom for fantasibasert lek, samvær med andre og fysisk utfoldelse er derfor viktige brikker når ”puslespill” som har innvirkning på barns oppvekst på Sula skal legges.

Barn har en egen evne til å finne “surrogatforeldre” i nærmiljøet når ingen av foreldrene kan leve opp til sin rolle. Hvis barn ikke kan snakke om ting som angår dem med foreldrene sine, finner de ofte en utvei ved å gå til andre mennesker i omgivelsene, mennesker de kan være fortrolige med og fortelle om sine opplevelser til. I media og i kampanjer har dette ofte vært referert til som “Den ene”- han eller hun som hjalp et barn eller en ungdom på veien og “så” barnet og det som barnet trengte, det være seg en ekstra skive brød, en kopp kakao, et sett med vintertøy eller en ekstra plass rundt middagsbordet. Ingen kan gjøre alt-men alle kan gjøre litt…

Vil DU fortsatt ha Sula Venstre med på laget for barns beste?

Barn i blomstereng

 

Politikerstafett, Sulaposten
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**