Venstre på Regnbuedagene

Foto: Venstre

Torgallmenningen var fullstappet av folk, og Venstre var selvsagt tilstede.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Fremst i paraden gikk hedersgjesten Erna Solberg, som mente Regnbuedagene er en flott festival som både viser frem og feirer mangfoldet. Det er bra at statsministeren har fokus på mangfold og likeverd, men enda viktigere er det ordene blir til handling.

Njaal Neckelmann

– Venstre mener at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner skal kunne leve åpent med sitt kjønnsuttrykk eller sin seksuelle orientering. Det er staten som er ansvarlig for å legge til rette for at dette er mulig, sier Bergen Venstres ungdomskandidat til bystyret, Njaal Neckelmann.

Derfor mener Venstre at det må tillates endring av juridisk kjønn uten krav om full behandling, og at monopolet på vurdering av behandling av transpersoner må oppheves.

– I tillegg må man må vurdere blodgivere på bagrunn av risikoatferd og ikke seksuell aktivitet, slik at homofille menn gid mulighet til å bli blodgivere, sier Neckelmann, og legger til:

– Regjeringen styrke seksualundervisningen i skolen, og sørge for at Norge går foran internasjonalt for å fremme seksuelle minoriteters rettigheter.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**