Miljøprisen 2015 gikk til Studentsamskipnaden i Ås

Einride Berg og Hans Olav Drømtorp Kristiansen (SiÅs) og Eline Borger Rognli (Ås Venstre), Foto: Karl Solberg
Einride Berg og Hans Olav Drømtorp Kristiansen (SiÅs) og Eline Borger Rognli (Ås Venstre)
Einride Berg og Hans Olav Drømtorp Kristiansen (SiÅs) og Eline Borger Rognli (Ås Venstre)

Ved å velge å bygge sine nye studentboliger i massivtre og med passivhus-standard viser Samskipnaden at den setter miljø- og klimahensyn høyt.

Venstre mener at Norge må legge om teknologi og industri i miljøvennlig retning. Bygging i massivtre kan være en fremtidsrettet næring for det skogkledde Norge. Samtidig krever overgang til nye teknologier og fremtidsrettede løsninger pionérer med vilje til å satse på det uvante og uprøvde.

Studentsamskipnaden nå blir kontaktet av mange interesserte aktører, og det vellykkede prosjektet skaper entusiasme og tro på denne byggeteknologien. Ås Venstre ønsker med denne prisen å anerkjenne at Studentsamskipnaden i Ås ved sine valg gjør seg selv til en positiv aktør i klima- og miljøspørsmål. Det er en Studentsamskipnad hele kommunen kan være stolt av.

Prisen ble overrakt av leder i Ås Venstre, Eline Borger Rognli, til administrerende direktør i Studentsamskipnaden, Einride Berg og samt styreleder i studentsamskipnaden, Hans Olav Drømtorp Kristiansen.

-Alle kan holdes ansvarlige for å følge miljøstandarder, men det SiÅs har gjort er jo å gå ut over det en kan kreve av dem, og bidra med noe ekstra. Det ønsker vi å gi en ekstra anerkjennelse, sa Eline Borger Rognli. -Vi synes det kler Ås å ha landets høyeste bygg i massivtre, og er imponert over at SiÅs har tatt dette initiativet.

 

 

 

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**