Barn og unge

FRIVILLIGHETEN

Nordstrands idrettslag og korps gjør en stor innsats for de unge. Frivilligheten er hjørnesteinen i et levende demokrati og i velferdssamfunnet. Det er derfor viktig å stimulere alle våre frivillige organisasjoner med gode rammebetingelser og styrke samhandlingen med offentlig sektor.

SKOLEVEIEN

Anleggsarbeid og mye privatbilisme har ført til for mye trafikk rundt skolene. Våre barn skal sikres en trygg og sunn skolevei ved å innføre flere trafikkregulerende tiltak som sykkelfelt, enveiskjøring, fartsreduksjon og fartsdempere. Bussholdeplassen ved Ekeberg skole er trafikkfarlig som snuplass for busser. Snuplassen må flyttes vekk fra holdeplassen.

ELDREBOLIGER OG BARNEHAGER

Nordstrand Venstre tapte kampen om å bevare nåværende regulering på “Frikirketomta” på Holtet til almennyttig formål. Vi vil fortsatt kjempe for utbygging av eldrehjem og barnehager i bydelen vår som holder takt med den økte boligbyggingen.

SKOLEN

Oslo Venstre har bygget landets beste skole: Osloskolen. Det er kvaliteten på lærerne som teller (ikke antall) og Nordstrand Venstre ønsker å sikre alle lærere etter- og videreutdanning.

FRITIDSAKTIVITETER

Vi vil at hovedbadet i Oslo syd legges til Lambertseter og at lysløypa på Ekeberg får mobilt energivennlig snøproduksjonsanlegg. Venstre sørget for midler til flerbrukshallen på Lambertseter og vi vil at det bygges flere aktivitetsparker på eksisterende næringstomter i bydelen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**