Nordlysbyen

For det første må jeg si at det er veldig lys her oppe i nord. Hver kveld jeg legger meg har jeg inntrykk at at klokka nærmer seg 20.00 når jeg trekker for gardinene. Så får jeg ofte et lite sjokk når det viser seg at klokka nærmer seg tolv. Man må tydeligvis velge mellom midtnattsol og nordlys her oppe. Om sommeren får man ikke sett nordlys, men Nordlyskatedralen får man sett! Om man er på sykkeltur får man også møtt noen fra Nordlysbyen sykkelklubb, slik som jeg gjorde i dag. Det var fult kaos da vi ankom Nordlyskatedralen i dag morges: Nordlysbyen sykkelklubb, arrangørene av Finnmark Offroad, Geir som sykler Nordkapp-Lindesnes til inntekt for Kirkens bymisjon, en hel haug med lillakledde damer fra Bufetat (barnevernet) i Finnmark, venstrelaget i Alta med ordførerkandidat Trine Noodt i spissen og et knippe journalister. Snakk om godt oppmøte! Nå tar vi fatt på den nest siste etappen opp til Nordkapp. Vi skal opp på vidda i dag, og overnatte i Olderfjord, før vi sykler den siste biten opp til toppen av Norge!
Ingen var så interessert i kameramannen i dag... Fin katedral da. , Foto: Johannes Bangum

For det første må jeg si at det er veldig lys her oppe i nord. Hver kveld jeg legger meg har jeg inntrykk at at klokka nærmer seg 20.00 når jeg trekker for gardinene. Så får jeg ofte et lite sjokk når det viser seg at klokka nærmer seg tolv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Man må tydeligvis velge mellom midtnattsol og nordlys her oppe. Om sommeren får man ikke sett nordlys, men Nordlyskatedralen får man sett! Om man er på sykkeltur får man også møtt noen fra Nordlysbyen sykkelklubb, slik som jeg gjorde i dag. Det var fult kaos da vi ankom Nordlyskatedralen i dag morges: Nordlysbyen sykkelklubb, arrangørene av Finnmark Offroad, Geir som sykler Nordkapp-Lindesnes til inntekt for Kirkens bymisjon, en hel haug med lillakledde damer fra Bufetat (barnevernet) i Finnmark, venstrelaget i Alta med ordførerkandidat Trine Noodt i spissen og et knippe journalister. Snakk om godt oppmøte!

Nå tar vi fatt på den nest siste etappen opp til Nordkapp. Vi skal opp på vidda i dag, og overnatte i Olderfjord, før vi sykler den siste biten opp til toppen av Norge!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**