Raja fullfører Nordkapp-tur lørdag

Abid Raja sykler Norge på langs denne sommeren. Her fra Saltstraumen til Bodø sentrum. Her er han sammen med Saad Eskhard som er med som servicemann på turen, Stein Stegen og Trond Seivåg fra Bodø CK og Lars Christensen fra Statens vegvesen.
Abid Raja sykler Norge på langs denne sommeren. Her fra Saltstraumen til Bodø sentrum. Her er han sammen med Saad Eskhard som er med som servicemann på turen, Stein Stegen og Trond Seivåg fra Bodø CK og Lars Christensen fra Statens vegvesen. , Foto: Johannes Bangum

Abid Raja har tråkket seg til Finnmark og sykler førstkommende lørdag (18. juli) til Nordkapp-platået. – Til tider veldig slitsomt. Men syklister fra over 50 sykkelklubber har gitt meg fantastisk drahjelp på veien, sier Raja.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

300 kilometer gjenstår på de tre siste etappene før Nordkapp. Venstre-politikeren tråkket i vei fra Lindesnes fyr 20. juni, og har siden det syklet 2700 kilometer og klatret 40 000 høydemeter.

– Vårt eget lille Tour de France, men i smellvakre Norge. Jeg har syklet langs dusinvis skjulte perler i Norge, og bortsett fra i Trøndelag har også været vist seg fra sin beste side. Småbyene langs Sørlandskysten, Dovre, Helgelandskysten og vakre Senja er blant rekken av flotte opplevelser.

Utenfor Gjøvik fikk bl.a. Raja selskap fra tidligere verdensmester Torbjørn Løkken (kombinert).
Utenfor Gjøvik fikk bl.a. Raja selskap fra tidligere verdensmester Torbjørn Løkken (kombinert).

Ikke alene

Raja har ikke vært alene på turen. På de fleste av etappene har andre syklister og sykkelklubber blitt med.

– På hver eneste etappe har det dukket opp noen sterke tråkkere. På noen av de tøffeste etappene har det vært utrolig motiverende når de har lagt seg i front for å hjelpe meg videre mot Nordkapp, sier Raja.

Utfordring

– Noen farlige situasjoner har det vært, bl.a. biler som kjører forbi. En tanke kan være at Norge gjør som Spania, og innføre et klaringsforbud på 1,5 meter ved forbikjøring. En rekke syklister har også påpekt dette under turen.

Raja nevner også at biler bør ha vikeplikt for syklister der bilvei og sykkelvei krysser hverandre, slik det er i Danmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**