Endelig på Nordkapp

Nå står jeg på toppen av Norge, Nordkapp er beseiret! Himmelen er helt blå og sola skinner, jeg kunne ikke bedt om noe mer. På toppen stod det en stor gjeng for å ta meg i mot, tusen takk for velkomsten! Etter 28 dager er vi på toppen av Norge. For nøyaktisk fire uker siden startet vi fra Lindesnes fyr, i strålende sol da også, og på veien har jeg vært innom sørlandsbyene, Dovre, Helgelandskysten, Lofoten og Vesterålen, Senja som tok meg med storm og nå altså på toppen av hele landet. På veien har vi møtt 60 sykkelklubber som har vist meg veien; de har både vært mentalt støtte, gode veivisere og god drahjelp. Jeg har møtt hundrevis av lokalpolitikere, spesielt engasjerte Venstre-medlemmer, som har støttet meg på veien. Akkurat som de venstrefolkene jeg møtte i dag, som hadde tatt med flagg, plakater og Cola (!), har lokallagene i hele landet hjulpet meg fremover på veien. Jeg har fått tatt en god titt på veiene i Norge. Det finnes mange sjarmerende veier å sykle på, men det finnes og mange dårlige, sterkt trafikerte veier som ikke passer for syklister. Her må det gjøres noe. Samspillet mellom syklister og bilister er også viktig for å ha sikre veier i Norge. På veien opp til Nordkapp har jeg og mine medsyklister opplevd mange farlige situasjoner, spesielt ved forbikjøringer. Bør vi bli strengere for å straffe bilister som kjører farlig nærme syklister? Jeg tror det. Så en liten oppfordring helt på slutten: nordmenn må feriere mer i eget land! Gjennom disse fire ukene har jeg syklet gjennom noen av de mest fantastiske stedene jeg har opplevd. Naturen i Norge er vakker, og vi som bor her bør oppleve den! Tusen takk for meg, og god sommer videre til alle!
Foto: Johannes Bangum

Nå står jeg på toppen av Norge, Nordkapp er beseiret! Himmelen er helt blå og sola skinner, jeg kunne ikke bedt om noe mer. På toppen stod det en stor gjeng for å ta meg i mot, tusen takk for velkomsten!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Nå står jeg på toppen av Norge, Nordkapp er beseiret! Himmelen er helt blå og sola skinner, jeg kunne ikke bedt om noe mer. På toppen stod det en stor gjeng for å ta meg i mot, tusen takk for velkomsten! Etter 28 dager er vi på toppen av Norge. For nøyaktisk fire uker siden startet vi fra Lindesnes fyr, i strålende sol da også, og på veien har jeg vært innom sørlandsbyene, Dovre, Helgelandskysten, Lofoten og Vesterålen, Senja som tok meg med storm og nå altså på toppen av hele landet. På veien har vi møtt 60 sykkelklubber som har vist meg veien; de har både vært mentalt støtte, gode veivisere og god drahjelp. Jeg har møtt hundrevis av lokalpolitikere, spesielt engasjerte Venstre-medlemmer, som har støttet meg på veien. Akkurat som de venstrefolkene jeg møtte i dag, som hadde tatt med flagg, plakater og Cola (!), har lokallagene i hele landet hjulpet meg fremover på veien. Jeg har fått tatt en god titt på veiene i Norge. Det finnes mange sjarmerende veier å sykle på, men det finnes og mange dårlige, sterkt trafikerte veier som ikke passer for syklister. Her må det gjøres noe. Samspillet mellom syklister og bilister er også viktig for å ha sikre veier i Norge. På veien opp til Nordkapp har jeg og mine medsyklister opplevd mange farlige situasjoner, spesielt ved forbikjøringer. Bør vi bli strengere for å straffe bilister som kjører farlig nærme syklister? Jeg tror det. Så en liten oppfordring helt på slutten: nordmenn må feriere mer i eget land! Gjennom disse fire ukene har jeg syklet gjennom noen av de mest fantastiske stedene jeg har opplevd. Naturen i Norge er vakker, og vi som bor her bør oppleve den! Tusen takk for meg, og god sommer videre til alle! Etter 28 dager er vi på toppen av Norge. For nøyaktisk fire uker siden startet vi fra Lindesnes fyr, i strålende sol da også, og på veien har jeg vært innom sørlandsbyene, Dovre, Helgelandskysten, Lofoten og Vesterålen, Senja som tok meg med storm og nå altså på toppen av hele landet.

På veien har vi møtt 60 sykkelklubber som har vist meg veien; de har både vært mentalt støtte, gode veivisere og god drahjelp. Jeg har møtt hundrevis av lokalpolitikere, spesielt engasjerte Venstre-medlemmer, som har støttet meg på veien. Akkurat som de venstrefolkene jeg møtte i dag, som hadde tatt med flagg, plakater og Cola (!), har lokallagene i hele landet hjulpet meg fremover på veien.

Jeg har fått tatt en god titt på veiene i Norge. Det finnes mange sjarmerende veier å sykle på, men det finnes og mange dårlige, sterkt trafikerte veier som ikke passer for syklister. Her må det gjøres noe.

Nå står jeg på toppen av Norge, Nordkapp er beseiret! Himmelen er helt blå og sola skinner, jeg kunne ikke bedt om noe mer. På toppen stod det en stor gjeng for å ta meg i mot, tusen takk for velkomsten! Etter 28 dager er vi på toppen av Norge. For nøyaktisk fire uker siden startet vi fra Lindesnes fyr, i strålende sol da også, og på veien har jeg vært innom sørlandsbyene, Dovre, Helgelandskysten, Lofoten og Vesterålen, Senja som tok meg med storm og nå altså på toppen av hele landet. På veien har vi møtt 60 sykkelklubber som har vist meg veien; de har både vært mentalt støtte, gode veivisere og god drahjelp. Jeg har møtt hundrevis av lokalpolitikere, spesielt engasjerte Venstre-medlemmer, som har støttet meg på veien. Akkurat som de venstrefolkene jeg møtte i dag, som hadde tatt med flagg, plakater og Cola (!), har lokallagene i hele landet hjulpet meg fremover på veien. Jeg har fått tatt en god titt på veiene i Norge. Det finnes mange sjarmerende veier å sykle på, men det finnes og mange dårlige, sterkt trafikerte veier som ikke passer for syklister. Her må det gjøres noe. Samspillet mellom syklister og bilister er også viktig for å ha sikre veier i Norge. På veien opp til Nordkapp har jeg og mine medsyklister opplevd mange farlige situasjoner, spesielt ved forbikjøringer. Bør vi bli strengere for å straffe bilister som kjører farlig nærme syklister? Jeg tror det. Så en liten oppfordring helt på slutten: nordmenn må feriere mer i eget land! Gjennom disse fire ukene har jeg syklet gjennom noen av de mest fantastiske stedene jeg har opplevd. Naturen i Norge er vakker, og vi som bor her bør oppleve den! Tusen takk for meg, og god sommer videre til alle! Samspillet mellom syklister og bilister er også viktig for å ha sikre veier i Norge. På veien opp til Nordkapp har jeg og mine medsyklister opplevd mange farlige situasjoner, spesielt ved forbikjøringer. Bør vi bli strengere for å straffe bilister som kjører farlig nærme syklister? Jeg tror det.

Så en liten oppfordring helt på slutten: nordmenn må feriere mer i eget land! Gjennom disse fire ukene har jeg syklet gjennom noen av de mest fantastiske stedene jeg har opplevd. Naturen i Norge er vakker, og vi som bor her bør oppleve den!

Tusen takk for meg, og god sommer videre til alle!

 

Direkteinnslag på NRK Dagsrevyen:

Klipp: https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**