– Venstre blir aldri støtteparti

Foto: Francisco Munoz

Enten tar Venstre Bergen i grønnere retning, eller så er vi i opposisjon til noen som ikke gjør det, sier Per-Arne Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Åsane Tidende skrev i sin lederartikkel forrige fredag at et mulig utfall av høstens valg blir et mindretalsbyråd av Høyre og Frp, “med et tynt håp om støtte fra Venstre og KrF”. – Det håpet er faktisk så tynt at det ikke eksisterer, sier leder i Åsane Venstre, Per-Arne Larsen til Åsane Tidende.

Slik Larsen ser det, er det bare to muligheter for Venstre etter valget: Enten tar de Bergen i grønnere retning som byrådsparti, eller så er de i opposisjon til noen som ikke gjør det.

Et grønnere byråd

– Venstre stiller til valg fordi vi vil noe, sier Larsen.

– Hvis det ikke har fremkommet tydelig nok til nå, så kan jeg by leserne av Åsane Tidene på klar tale nå: Det er helt uaktuelt for Venstre å være støtteparti til et byråd der vi ikke selv er med.

Larsen punkterer dermed håpet om et mindretallsbyråd støttet av Venstre.

– Vi har planer om å gjøre både Bergen og Åsane grønnere. For å få det til, må vi søke byrådsmakt og få begge hendene på rattet i byutviklingssaker.

Utelukker ikke Ap-samarbeid

Erlend Horn, Venstre førstekandidat og dermed den som skal lede forhandlingene for Venstre, støtter Larsens analyse.

– Vi mener at et borgerlig byråd er best for byen, men dersom det ikke skulle være mulig, er det bedre for Bergen at vi forhandler om en grønn, liberal og ansvarlig politikk med de andre partiene, enn at trekker oss fra forhandlingene og blir støtteparti for Høyre og Frp.

Klar tale

– Så et mulig utfall kan være at dere trer inn i et Ap-ledet byråd?
– Vi utelukker ikke å samarbeide i byråd med noe parti i Bergen. Det å nekte å skulle forhandle med et parti før vi vet hvilken politikk vi kan bli enig om, mener jeg er en uklok måte å arbeide på.

Han gjentar derimot klart og tydelig budskapet fra partikollega Larsen.

– Venstre blir ikke et støtteparti for et mindretallsbyråd. Enten styrer vi byen, eller så er vi i opposisjon.

Les hele saken på side 5 i Åsane Tidende onsdag 5. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**