Slutter som støtteparti

Foto: Francisco Munoz

– Enten sitter vi i et byråd som tar Bergen i en grønnere retning, eller så sitter vi i opposisjon til et byråd som ikke gjør det, sier Erlend Horn til BA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Høyre og Frp sitter alene i byrådet i dag. Det er et totalt urealistisk scenario etter valget, melder Venstres førstekandidat Erlend Horn.

En avtale i bystyret med et mindretallsbyråd er ikke aktuelt. Enten er vi i byråd, eller så er vi i opposisjon, sier Horn.

I dag har Venstre en budsjettavtale med Høyre og Frp.

– Det har dagens bystyregruppe ansett som hensiktsmessig for å gi byen styringsdyktighet, og jeg har vært enig i det. Dette er en midlertidig ordning ut denne perioden. Men fra neste periode vil vi som sagt enten være i byråd eller i opposisjon.

Er enige

Han sier at dette er noe alle kandidater og ledelsen i Bergen Venstre har snakket om over lengre tid. Beskjeden ble først ytret i Åsane Tidene.

På lederplass spekulerte bydelsavisen i om Venstre og KrF ville kunne støtte et mindretallsbyråd av Frp og Høyre.

– Det er helt urealistisk. Vi har opplevd hvor avgjørende det er å sitte med hånden på rattet i et byråd. Det er tidlig i prosessene vi kan påvirke sakene, sier Horn til BA.

– Venstre som støtteparti er rett og slett noe andre partier kan glemme?

– Ja, det vil jeg si. Dette gjelder alle samarbeidspartnere. Vi vil være i opposisjon til et byråd vi ikke er en del av. Å kunne ta våre stemmer for gitt er ikke aktuelt.

 

 

Les hele saken på side 14 i Bergensavisen fredag 7. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**