Fastlandsforbindelsen

Foto: Roar Heggelund

Vi ønsker Vestfjordforbindelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Venstre går inn for Vestfjordløsningen. Detaljer om linjeføring, tunnel eller åpen løsning i kulturlandskap etc er ikke tema ennå. Det vil komme opp i detaljplanlegging og dersom det blir gjennomført en omfattende konsekvensutredning.

En Vestfjordforbindelse er en løsning for framtidas muligheter. Det vil åpne helt nye forbindelseslinjer i regionen og ikke minst skaffe Tjømefolk et helt nytt arbeidsmarked i et område hvor det satses stort i næringslivet. Tjøme vil da bli et attraktivt boområde for et stort antall mennesker som ellers ville fått for lang arbeidsvei om de vil bo på Tjøme.

Miljømessig vil det gi en mye kortere reiseavstand for alle de fra Tjøme og Nøtterøy som skal til torp, vestfylket eller lenger sør. Kaldnesbrua vil jo fortsatt bestå men får langt mindre trafikk selvsagt. En Vestfjordforbindelse vil fordele trafikk ut og inn av øyene og dermed avlaste nordløsningen samtidig som det åpner forbindelse vestover for oss på øyene. Og ikke minst blir veien til Tjøme kortere for besøkende vest- og sørfra.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**