Venstre gjør Kristiansand grønnere

Foto: Jo Straube

Grønn byutvikling og en trygg oppvekst for barn er Venstres viktigste saker. Det viktigste vår generasjon politikere må gjøre, er å bidra til bærekraftig vekst. Venstre vil gjøre Kristiansand til en grønn by som har mye å leve av når oljealderen snart er over.

Venstres ordførerkandidat Ivar Bergundhaugen peker på fem saker som skal gjøre Kristiansand grønnere:

  1. Grønn omstilling

Kommunen skal sikre god tilrettelegging for innovasjons- og utviklingsmiljøer. Forutsigbar arealplanlegging og langsiktige rammevilkår med fokus på bærekraftig utvikling er nødvendig. Bedrifter som ønsker en grønn omstilling, skal ha gode betingelser, og kommunen må selv være i tet og velge klimavennlige løsninger.

  1. Klimanøytral by

Vi må redusere utslippene av klimagasser ved å iverksette en rekke ulike tiltak: Videre utbygging av fjernvarme, energiøkonomisering, omlegging av transportmønsteret, miljøvennlig byggeteknikk og god byplanlegging.

  1. Fortett med vett

Vi vil bygge tettere, høyere og i nærheten av trafikknutepunkter, framfor å spre utover. Fortetting i tilknytning til bysentra og sentrumsnære områder der bolig, handel, kontor og kultur ligger nært hverandre, minsker transportbehovet. Kvadraturen som bykjerne må styrkes og videreutvikles som det.

  1. Utdanning, forskning og innovasjon

Arbeidstakere med høy kompetanse er en forutsetning for å få til omstilling og grønn vekst. Kommunen skal være en tilrettelegger, og blant annet legge til rette for arenaer der gründere, investorer og akademia kan møtes. Det skal være enkelt og attraktivt å starte nye bedrifter i Kristiansand.

  1. Regional utvikling

Infrastruktur og samferdsel må utvikles på en måte som ivaretar behovet for flere miljøvennlige reiser, og næringslivets behov for rask og effektiv transport. Kristiansand er landsdelens største kommune, og må aktivt ta på seg en lederrolle i regionen.

ivarfacebook

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**