Valgflesk, vekst og monopolpenger

(Foto: Dreamstime.com), (Foto: Dreamstime.com)

Svelvik Venstre ser med bekymring på at Arbeiderpartiet i sitt program for 2015-2019 åpner en lommebok Svelvik kommune ikke har. I Svelviksposten 03.09.15 kommenterer Trond Kjeldås og Inge Pettersen dette, og legger frem noen av Venstres tiltak for vekst, kombinert med en fortsatt ansvarlig økonomisk politikk.

Innlegget gjengis i sin helhet under:

Valgflesk, vekst og monopolpenger

De grep som er tatt i inneværende periode virker, og Svelvik er på vei ut av den økonomiske hengemyra. Men at det går riktig vei betyr ikke at vi er fremme ved målet.

Svelvik Venstre har som de fleste andre tro på vekst som virkemiddel for å øke kommunens inntekter og skape bedre tjenester. Svelvik kommune vært gjennom en snuoperasjon også på dette området, og det bygges og planlegges som aldri før. Det er ikke slik at kommunen automatisk vil oppnå vekst dersom vi gjenåpner to skoler og etablerer faste skolegrenser, det er det ingen logikk i. Vekst, fra et kommunalt perspektiv, handler i Venstres øyne om hvordan vi som kommune legger tilrette for både boligbygging og næringsutvikling. Det handler om å fortsette arbeidet med å gjøre Svelvik til en “JA-kommune” som både har en offensiv og fremtidsrettet arealplan, og som yter god veiledning og effektiv saksbehandling til utbyggere og gründere. Det handler om infrastruktur. Om å fortsatt jobbe intenst for å få på plass en ny Svelvikvei, selv om kommunestyret har begrensede strenger å spille på i den saken.

Men det handler også om kommunens omdømme, et omdømme med store sår etter først et tiår med uansvarlig styring til randen av konkurs, etterfulgt av et politisk bikkjeslagsmål uten sidestykke rundt skolestruktur. Fortjener velgerne virkelig en runde til? Eller fortjener de at vi nå griper muligheten til å bygge det Svelvik vi ønsker på en systematisk, målrettet og ansvarlig måte?

Vi i Venstre registrerer med bekymring at Svelvik Arbeiderparti i sitt program fortsetter å skjære valgflesket i tykke skiver. Mens de fleste andre partier har tatt inn over seg den økonomiske virkeligheten i Svelvik åpner Arbeiderpartiet en lommebok kommunen ikke har. Der Arbeiderpartiet later til å tro at volum og overkapasitet på kommunale tjenester i seg selv skaper fremtidens Svelvik har Venstre langt større tro på kvalitet som virkemiddel.

Vi har i dag tilstrekkelig kapasitet på sykehjemmet, det er ikke her skoen trykker. Det er de hjemmebaserte tjenestene som sliter med stor vekst i antall brukere. Venstre vil satse på kvalitet gjennom økt fokus på fagutvikling og kompetanseheving i pleie- og omsorgstjenestene våre, og vil sørge for tilstrekkelig kapasitet gjennom å styrke de hjemmebaserte tjenestene i tråd med kommunens demografiske utvikling de kommende årene.

Vi ønsker økt kompetanse blant lærere og skoleledere, med fokus på relasjons- og ledelseskompetanse, flerkulturell forståelse og kommunikasjon. Vi vil sørge for kvalitetskrav til innhold i SFO-tilbudet, og at åpningstidene og betalingsreglement samsvarer med barnehagene.

Dette er tiltak som øker kvaliteten på tilbudet til innbyggere, og det uten å påføre oss 15 mill. i økte utgifter og eiendomsskatt inn i evigheten. Det er hva vi kaller å sette folk først, i både et kort- og langsiktig perspektiv.

De kommende 4 årene vil Svelvik trenge en fortsatt stram og økonomisk ansvarlig politikk. Ja, det er fryktelig kjedelig. Men det går faktisk an å kombinere visjoner for Svelvik de neste 4 årene med å opptre ansvarlig. Ønsker du deg et parti som makter begge deler kan du ta en titt på Venstres program… For deg som ikke liker valgflesk kjøpt for monopolpenger!

 

Trond Kjeldås og Inge Pettersen

1. og 2. kandidat for Svelvik Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**