Skoletiden – en verdifull del av livet

Marianne Berg, Lier Venstres 3. kandidat i 2015 er svært engasjert i skole og oppvekst og fronter Lier Venstres prosjekt med "Uteskole", Foto: Ellen Lysenstøen

Marianne Berg er lærer og opptatt av skolepolitikk. Lier Venstre ønsker at barn som vokser opp i Lier skal oppleve at akkurat det å vokse opp i Lierdalen gjør en forskjell. Grønne Lier har fantastiske natur- og landbruksarealer som alle innbyggere har mulighet til å benytte seg av.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Lier Venstre ønsker å tilrettelegge for at alle elever i Lier skal få fagundervisning ute tilsvarende én skoledag i uken. Det er viktig for elevene å få muligheter til bevegelse og å bryte opp skoledagen. Aktivitet fremmer læring. Aktiviteter ute gjøres ofte i grupper, elevene samarbeider og diskuterer seg frem til riktige løsninger, bruker kropp og hode for å finne rett svar.

For at lærerne skal få til dette uten å føle frustrasjon over enda flere pålagte oppgaver, må vi i Lier klare å lage en idébank som lærerne lett kan hente oppgaver fra. Skolene har alt blitt kurset i utematematikk, men de trenger mer påfyll av gode ideer, og de trenger en enkel måte å dele opplegg på.

Jeg er lærer, og vi som er lærere jobber ikke som lærere, vi er det! Å være lærer er ikke en jobb man legger igjen på pulten etter endt dag, for så å plukke den opp igjen neste morgen. Arbeidet er utfordrende og altoppslukende, og en klarer sjelden å legge fra seg jobben på vei ut av skolens område og inn i egen fritid. Lærere tenker på elever, undervisningsopplegg og fag hele døgnet.

I dag har lærerne mange oppgaver som ikke handler om å gi undervisning eller å hjelpe elevene. Venstre vil ha flere yrkesgrupper inn i skolen, blant annet flere helsesøstre, vaktmestere og rådgivere, for å avlaste lærere fra oppgaver som ikke er undervisning.

Venstre er skeptisk til overdreven kontroll, unødvendig skolebyråkrati, rapportering og politisk styring. Venstre vil ha en skole der læring og kreativitet står i sentrum. Det er en skole som har tillit til den kompetansen de ansatte har. Vi politikere må sørge for at læreren får tid til den enkelte elev, og til å forberede gode undervisningstimer.

 

I år er det valg, og da håper jeg at du som synes at barns skolegang er viktig, stemmer på partiet som mener at både eleven og lærerens dag er viktig. Jeg er 3.kandidat for Lier Venstre, og jeg vil stå på for å sikre at skoletiden blir en verdifull del av livet.

 

Godt valg!

 

Leserinnlegg i Lierposten, 3. september 2015

Marianne Berg

3.kandidat og leder av Lier Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**