TANKER RUNDT SAMFUNNSENGASJEMENT OG LOKALPOLITIKK

 

Hva er så årsaken til at jeg nå har sagt ja til å ta del i lokalpolitikk?

Mitt svar er veldig enkelt: JEG VIL GJERNE BIDRA. Å bevist sette av tid til de områder av livet som jeg anser som viktige for min egen og andres utvikling tror jeg er verdifullt. Samfunnsengasjement er for meg en av disse områder.

Mitt lange opphold i utlandet har ført til at jeg ikke har tatt del i det som har foregått i Drangedal de siste førti år. Store forandringer har skjedd her som alle andre steder i verden, mange ting til det bedre. Det er mye jeg ikke vet og mange jeg ikke kjenner, men i de syv år jeg nå har bodd på Neslandsvatn har jeg lœrt mye, samarbeidet med og blitt venner med mange. Jeg opplever et lokalsamfunn med mennesker som bryr seg, mennesker som stiller opp, mennesker som gjerne vil. I hver en grend i Drangedal er det slike mennesker som nå skal tar sin stemme og går til valgurnene i håp om at de som i de neste fire år skal sitte i kommunestyre salen vil lytte, informere og ta gode beslutninger om kommune struktur, barnas oppvekst, voksnes arbeidsvilkår, eldres trivsel og mye mer.

 

Valgkampen er nå i full gang, alle partier har publisert sine program og deklarert sine plattformer. Mange kandidater har skrevet innlegg i lokalavisen, noen lange, noen korte, noen med framtidsvisjoner og andre med anklager eller lange forsvarstaler. Det er mange som har kasta seg inn i debatten om Kroken barnehage og engasjementet til foreldre, beboere og politikere i Kroken er stor. Beslutningene som ble tatt for å løse en akutt plassmangel har fått mye kritikk. Beslutningstakerne har dessverre reagert på kritikken ved å gå i forsvarsposisjon og uttrykt en holdning med undertone av “vi vet bedre”. Det er vel noen som vet bedre enn andre om noen ting, men vi kan alle ta feil selv om vi tror vi vet. Det er aldri feil å lytte til andre, ta imot kritikk, reflektere over andres syn og en gang iblant innrømme at den løsningen man valgte kanskje ikke var den beste og den eneste riktige.

 

Politikk og byråkrati er en del av vår demokratiske samfunnsstruktur. En god balanse mellom politisk og byråkratisk innflytelse og makt er viktig, men ikke mindre viktig er relasjonen mellom de folkevalgte og velgerne. Hva er det som sikrer at disse balansene blir ivaretatt og at vi får et velfungerende demokratisk samfunn? Er det størrelsen på kommunen, kvaliteten på de folkevalgte, funksjonen og størrelsen på byråkratiet eller engasjerte borgere? Jeg tror hver enkelt av oss, bevist eller ubevist, er med på å skape den verden vi lever i. I Drangedal som i alle andre kommuner er det den enkelte borger som har ansvaret for at deres stemme blir hørt.

Jeg håper at borgerne i Drangedal gjør et bevist valg og at de som blir valgt ikke

glemmer å lytter, kommuniserer og informerer sine velgere.

ØNSKER ALLE ET GODT VALG.

 

Sigtru Nesland

  1. kandidat Venstre
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**