Vi vil ha litteraturhus i Sandnes

Tove Frantzen, Foto: Inger Lunde Dalen

Sandnes Venstre vil gjerne ha kombinert bibliotek og litteraturhus, og vi ser i ettertid at vi skulle ønske vi var blant partiene som la inn ekstra ressurser til Sandnes bibliotek i forrige budsjett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

– Vi har lært. Jeg skal være ærlig på at vi ikke la inn penger til biblioteket, og prioriterte noe annet. Vi ser nå at det kan vi ikke være med på, sier Tove Frantzen, førstekandidat for Sandnes Venstre.

Julian F. Osorio, Tove Frantzen, Trine Skei Grand, Silje Helgevold, Iselin Nybø og Bjørg Aske
Tove Frantzen, Trine Skei Grand, Silje Helgevold og Iselin Nybø (Foto: Borghild Gudmestad, Sandnesposten)

Tirsdag 1. september hadde var Venstre-leder Trine Skei Grande og stortingsrepresentant Iselin Nybø på besøk hos Sandnes Venstre og Sandnes bibliotek. Her fikk de fikk informasjon om hverdagen til biblioteket. Det lokale Venstre-laget ønsker nå å legge inn mer ressurser til biblioteket.

– Vi vil at Sandnes bibliotek skal videreutvikles. Derfor trenger biblioteket økte rammer, sier Frantzen.

– Når vi øker rammene får de ansatte bruke kompetansen sin og virkeliggjøre visjonene sine om et levende bibliotek som treffer hele befolkninga, legger ungdomskandidat Julian Francisco Osorio til. Han er med på sin første valgkamp.

Skei Grande er klar på at biblioteket alltid har vært svært viktig for Venstre.

– Biblioteket er en av grunnpilarene i kultur-Norge. Biblioteket er et breddetilbud – et skikkelig lavterskeltilbud. Det er ikke bare kulturpolitikk, men også god utdanningspolitikk, sier Venstre-lederen.

Hun synes biblioteket har kommet i bakevja de siste årene.

– Biblioteket er ofte veien inn til fellesskapet: Det er mange som går på konsert med et symfoniorkester, men alle går på biblioteket, sier hun.

Julian Francisco Osorio
Julian Francisco Osorio (Foto: Inger Lunde Dalen)

Venstre-delegasjon fikk presentert biblioteket av Silje Helgevoll og Bjørg Aske fra bibliotekledelsen, som deler visjonen om at biblioteket skal utvikle seg til også å bli et litteraturhus. De kan også vise til meget gode besøkstall på alle barnearrangementene på dagtid.

De største utfordringene for Sandnes bibliotek i dag er at de har få ansatte i forhold til kommunens befolkning og å få voksne til å benytte seg av de ulike arrangementene som er på kveldstid. Helgevoll og Aske ønsker også at de kunne hatt bedre åpningstider og kommet ordentlig i gang med å bruke biblioteket som debattarena. Skal de få til dette, trengs det mer ressurser. Dette la de fram for Venstre-politikere.

– Vår visjon er at Sandnes bibliotek skal utvikle seg både til et bibliotek og et litteraturhus, som en arena for offentlig samtale og debatt, erklærer Frantzen og Osorio samstemt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**