Folk først

Christian Behrens

Dere har sikkert sett oss på brygga og togstasjoner om morgenen, og på kjøpesentre og sentrale steder i helgene, med grønne t-skjorter med budskapet ”Folk først”. Hva mener så vi i Venstre med slagordet ”Folk først”?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Jo, Venstre vil at politikk skal handle om folk, om deg og meg. Det skal handle om å gi deg og meg muligheten til å finne, og velge, vår egen måte å leve livet på. Det handler samtidig om å bygge en trygg og moderne kommune som tar vare på oss når vi trenger det. I et slikt velferdssamfunn er mennesker viktigere enn systemer. Venstre ønsker å finne rettferdige løsninger som er tilpasset den enkeltes evner og ambisjoner.

Hovedbrosjyren vår sier ”Vi gjør Røyken grønnere”. Med dette mener vi at, ved å ta vare på miljøet gjør vi Røyken til et bedre og triveligere sted å bo. Venstre vil bl.a.:

  • Bedre kollektivsatsning med flere togavganger, ny stasjon i Kjekstadmarka, bro over Oslofjorden med jernbane, elektrifiserte hurtigbåter med flere og hyppigere avganger, og et bedre busstilbud gjennom Ruter.
  • Bygge flere gang- og sykkelveier.
  • Bedre parkeringsmuligheter ved sentrale knutepunkt for kollektivtransport.
  • Bevare strandsonen for alle og legge til rette for en sammenhengende kyststi fra kommunegrensene mot Asker og Hurum.
  • Rydde opp i gamle fyllinger og forurenset sjøbunn i kommunen, og hjelpe innbyggerne med å skifte ut gamle oljetanker.
  • Gi insentiver for etablering av bedrifter som satser grønt og for tiltak som gjør boligen din mer miljøvennlig.

Det virker som det endelig er året da alle partier plutselig er ”grønne”, men det er egentlig få, som Venstre, som har en grønn historie og som jobber aktivt for å få en positiv grønn utvikling, der vi satser på å gjøre Røyken til et bærekraftig og klimavennlig samfunn med høy livskvalitet for innbyggerne våre.

Være med på å skape en trygg og moderne kommune for alle. STEM VENSTRE!

Halvard Berg, på listekandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**