Ingen store ord fra Alvdal Venstre

Foto: Ivar Thoresen, Alvdal midt i væla

Alvdal Venstre er forsiktig med de store ordene i valgkampen, og håper alvdølene vil kjøpe deres lovnader om ansvarlighet, nøkternhet og forutsigbarhet i den kommunale styringa de neste fire åra.

– Vi lover ikke gull og grønne skoger. Alle kan ikke få alt, sier listetopp og ordførerkandidat Live Stokstad.
– Vi går til valg på at vi vil videreføre og gjennomføre gode tiltak. Godt politisk håndverk, åpne og ryddige prosesser er viktig for oss. Det gir forutsigbarhet, sier Stokstad.
– Det er slik Venstre har markert seg gjennom flere perioder. Vi ønsker å bidra til god styring gjennom tett og god oppfølging av drift og økonomi.
I det ligger også å ha et vaktsomt blikk på de interkommunale ordningene, og bli flinkere til å ta styring på dem.

Skole er viktig

Realiseringen av nyskolen på Sørhusjordet er viktig for Venstre. Derfor er både ordførerkandidat Live Stokstad og varaordførerkandidat Sigmund Kveberg Paaske glad for den entydige oppslutningen fra samtlige partier om skoleprosjektet, slik det kom fram i torsdagens folkemøte.
– Vi er veldig glad for at skoleprosessen ser ut til å være på god tur. Det vil kreve en positiv vilje fra alle politiske partier når det løftet skal tas. Dette prosjektet er så stort at det drar oss litt utenfor flytsonen. Vi snakker om finansiering i et 30 års perspektiv, og da greier vi ikke å ha absolutt alle tall kvalitetssikret ned til minste krone, sier Stokstad videre.
Også i skolesaken handler det om gode prosesser og tett oppfølging, og ikke minst engasjement fra folk flest, slik Venstretoppene ser det.
– Nå må folk gi på for det de vil påvirke i prosjektet. Kom med innspill og ideer. Medvirkning er viktig, sier Stokstad og Kveberg Paaske.

Mer enn et bygg

Samtidig er Venstre svært opptatt av at nyskolen skal være mer enn et flott bygg. Det skal være en investering for framtida og framfor alt en god læringsarena.
– Vi må ikke stille oss slik at vi bruker alt vi har på å bygge. Vi skal få en skole som er energiøkonomisk, tidsmessig, robust og god å bruke. Utover det er innholdet viktigst, understreker Live Stokstad.

Næringsforening, ikke næringskonsulent

Venstre ønsker å videreføre kommuneplanens bestemmelser om at detaljhandelen skal være på Steia, mens Steimosletta skal være forbeholdt reiseliv, service og plasskrevende virksomheter.
– Steia-prosjektet må sluttføres slik at det blir brukbart å drive rundt hotellet. Det er en konsekvens av en villet fortetting i sentrum, og det må vi følge opp, sier Stokstad, og legger til:
– De som ivrer mest for en omregulering av Steimosletta vet også at det kan bli vanskelig å få det gjennom hos høyere instanser. Det kan være verdt å gjøre seg en refleksjon rundt hvorfor det er sånn.
– Men vi kan heller ikke underslå at det har vært trasige utviklingsprosjekter for oss den siste perioden, både når det gjelder Steia, Steimosletta og Skurlagskrysset. Det har ikke akkurat gått på skinner, og vi føler på den frustrasjonen. Dette er prosjekter som også involverer mange eksterne aktører, og det har gjort det vanskelig å få den flyten vi kunne ønsket oss.
Samtidig henger Venstre seg ikke på Senterpartiets og Arbeiderpartiets ønske om å etablere en egen kommunal stilling som næringskoordinator eller næringskonsulent.
Partiet ønsker i stedet en administrativ kontaktperson som kan vise gründere og folk med ideer vei videre oppover i næringsapparatet.
– Men vi ønsker at kommunen skal ta initiativ til å få etablert en næringsforening, samtidig som vi ønsker en evaluering av kommunens engasjement i Destinasjon Røros, og regionale ordninger, sier Sigmund Kveberg Paaske.
– Vi er motstander av vanetenkning, og er åpne for å gjøre nye ting, ikke bare fortsette på gammel vane. Men vi tror en regional næringssjef er bra å ha, ikke minst i forbindelse med mulige større etableringer – nå senest saken om mulig serverpark i regionen, sier Live Stokstad.

Flyktninger en viktig ressurs

Venstre peker i programmet sitt videre på flyktninger som en ressurs for bygda, og er opptatt av at Alvdal kommune skal ta ansvar på området.
– Blant annet er vi opptatt av å sørge for at fordeling og bruk av integreringstilskudd for flyktninger blir riktig, sier Live Stokstad.
Boliger til flyktninger og utnyttelse av den kommunale bygningsmassen er også en viktig sak for Venstre.

Bruk stemmeretten

Ordførerkandidat Live Stokstad håper hun kan lede en sterk Venstregruppe i kommunestyret de neste fire åra, og skulle hun sjøl komme i ordførerposisjon lover hun hardt og dedikert arbeid for å gå gjennomført vedtatte og planlagte prosjekter.
– Det viktigste er uansett at folk bruker stemmeretten sin, og benytter de mulighetene de har til å påvirke hvordan kommunen skal styres og utvikles de neste fire åra, understreker Live Stokstad og Sigmund Kveberg Paaske.

Artikkelen er publisert på Alvdal midt i væla.
Foto og tekst av Ivar Thoresen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**