10 grunner til å stemme Venstre

Troms Venstre

Det er selvsagt mange grunner til å stemme Venstre i Tromsø. For et liberalt parti som er opptatt av at folk skal få leve ulike liv, er det selvsagt forskjellige grunner til at folk stemmer som de gjør. Men her er et forsøk på å gi deg 10 av de beste grunnene til å stemme Venstre i år:

  1. Tromsømarka
    Venstre har de siste fire årene bidratt til et fantastisk løft for Tromsømarka. Vil vil verne Tromsømarka mot boligbygging, samtidig som vi fortsetter arbeidet med å legge bedre til rette for gående, syklister og skiløpere.

 

  1. Tromsøbadet
    Venstre har kjempet for å få realisert dette anlegget i mange år. Et stort løft for idretten, skolesvømmingen og folkehelsen. Venstre er garantisten for at Tromsøbadet skal stå ferdig i 2017.

 

  1. Mer til de som trenger det mest
    Venstre tør å prioritere i velferdspolitikken. Som samfunn må vi prioritere mer til de som trenger det mest, i stedet for å spre det jevnt utover. Takket være Venstre får lavinntektsfamilier fra august i år 20 timer gratis barnehage. Venstre vil kombinere økt boligbygging med sosialt ansvar og ivaretakelse av grøntområdene. Tromsø kommune må kjøpe boliger til sosiale formål i planlagte boligprosjekter.

 

  1. Kunnskap i skolen
    Venstre satser på kunnskap og gode lærere. Før Venstre kom i byråd var det kun åtte lærere som fikk tilbud om etter-og videreutdanning. Nå er det over 70 lærere hvert år som får det. Kunnskap er nøkkelen til en god skole.

 

  1. Ja til næringsutvikling
    Venstre er genuint opptatt av små- og mellomstore bedrifter. Vi er stolte over å ha bidratt til at nå etableres rekordmange bedrifter i Tromsø. Verdier må skapes før de kan deles.

 

  1. Ingen økning i eiendomsskatten
    Venstre syns det er dyrt nok å bo i Tromsø, og vil ikke pålegge innbyggerne økte bokostnader. Vi har allerede effektivisert Tromsø kommune for flere titalls millioner og det skal vi fortsette med.

 

  1. Grønn transport og byutvikling
    Venstre vil gjennomføre en grønn og moderne transportreform med stor satsing på kollektivtrafikk, Tromsømarka, samt gang- og sykkelveier. En ny grønn Tromsøpakke 4 og en «grønn bydel» langs Stakkevollvegen er Venstres viktigste sak i neste kommunestyreperiode. Grønn byutvikling betyr at vi også kan bygge noe høyere, hvis vi samtidig tar vare på grøntområder og har god miljøvennlig transport. Folk vil ikke bare bo. De vil også leve.
  2. Human asylpolitikk Venstre har bidradd til at det nå føres en mer human asylpolitikk, som blant annet har ført til at Yalda får bli. Norge og Tromsø tar nå i mot rekordmange flyktninger. Det er vi stolte av, og vil at Tromsø skal ta en aktiv rolle i den store dugnaden for flyktningene fra Syria.

 

  1. Flere helsesøstre
    Altfor mange unge sliter med psykiske problemer. En styrket helsesøstertjeneste gir alle elever mulighet til å møte en helsesøster i sin hverdag. Det gir også rom for læreren til å være lærer. Venstre har allerede økt antall helsesøstre i Tromsø kommune med 20%.

 

  1. Gode kandidater
    Lokalvalg handler mye om politikk, men også om gode folkevalgte. Venstre har en liste med folk i alle aldre, fra forskjellige deler av kommunen og med bakgrunn fra svært mange ulike yrker. Vi er stolte over å toppe en liste med så mange dyktige folk som er klar for å gjøre en jobb for Tromsøsamfunnet. Sammen skal vi gjøre Tromsø mer grønt, sosialt og liberalt.

 

Jonas Stein, 1.kandidat Tromsø Venstre

Irene Dahl, 2.kandidat Tromsø Venstre

Kine Bergheim, 3.kandidat Tromsø Venstre

Morten Skandfer, 4.kandidat Tromsø Venstre

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**