De hører deg ikke i Oslo!

Hanne Nora Nilssen, ordførerkandidat, Foto: Jill Erichsen

– Det hjelper ikke å rope høyt i kommunestyresalen – de hører deg ikke i Oslo likevel. Dette sier Venstres ordførerkandidat i Alstahaug i et leserinnlegg. Hun oppfordrer videre til å være smart å stemme på Venstre, et parti som jevnlig er i forhandlinger med regjeringen og øver innflytelse der beslutninger fattes. Les innlegget her:

Sykehusdebatten
Det hjelper ikke å rope høyt i kommunestyresalen – de hører deg ikke i Oslo likevel!
Sykehuset i Sandnessjøen engasjerer alle på Ytre Helgeland, og partiene overgår hverandre i sine lovnader om hvor mye de vil kjempe for å bevare og videreutvikle sykehuset. Det er bra. Problemet er bare at sykehusets framtid ikke avgjøres i kommunestyret i Alstahaug. Tvert imot. Sykehussaken ligner på kampen for forlengelse av rullebanen på Stokka – det er ikke antall lokal resolusjoner som vipper saken i den ene eller andre retningen, men arbeidet som legges ned for å overbevise sentrale beslutningstakere, enten de sitter i et sykehusstyre, på Stortinget eller i regjeringen. Og den kampen kan ikke bare foregå to uker hver valgkamp, men må være et langsiktig arbeid. Så om sykehuset er viktigst for deg når du stemmer på mandag, må du ikke tenke på hvem som roper høyest lokalt, men hvem som jobber best sentralt.
Alstahaug Venstre har over tid jobbet aktivt med sykehussaken – Trine Skei Grande har besøkt sykehuset og møtt kompetente medarbeidere. Helsekomiteens Ketil Kjenseth fra Venstre var nylig i Sandnessjøen og fikk orientering om sykehuset. Ja, Venstre har faktisk hatt 5 av partiets Stortingsrepresentanter på besøk det siste året, inkludert begge nestlederne. Så smiler du kanskje litt der du sitter og leser dette. For hva kan Venstre gjøre? Jo, Venstre er jevnlig i forhandlinger med regjeringen og øver innflytelse der beslutningene fattes. Det gjør ikke partiet Rødt.

Hanne Nora Nilssen
Ordførerkandidat, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**