– Flere nærmiljøanlegg i Risør

Espen Hagelig Henriksen

Gode og kortreiste aktivitetstilbud øker attraktiviteten og styrker nærmiljøet, dvs. de nære fysiske omgivelser som vi ferdes i til daglig. Slike tilbud trenger vi mer av. Derfor har Risør Venstre dette med i valgprogrammet for 2015-2019.

Risør har i dag ballbinger, badeplasser, lekeplasser og tur/lysløyper over hele kommunen, og de blir flittig brukt. De kan imidlertid rustes opp og videreutvikles slik at vi kan nå ut til enda flere. Venstre vil sette ut robuste og rimelige trimapparater ved (og ikke i) flere av turløypene, ikke bare i Urheia, men også på Randvik, Moen, Hope og Søndeled. Dette styrker folkehelsen!

Bruken av den gamle idrettsplassen på Tjenna i Risør sentrum har falt betraktelig siden videregående skole ble flyttet til Hønseheia. Vedlikehold av basketbanen/ballveggen og grøntområdet har lenge vært nedprioritert.

Venstre vil revitalisere Tjenna-området, og da med en såkalt pumptrack (sykkelbane). Slike baner brukes av alle typer sykler, sparkesykler, skateboard og rollerblades og av folk i alle aldre. En pumptrack er en modulbasert rundbane/sløyfe på ca. 80 meter, og man kan komme rundt banen uten å bruke pedaler, kun ved å bevege sykkelen opp og ned (gynge eller pumpe). Kostnadene er relativt moderate.

Fordelene med pumptrack er mange, bl.a. gratis bruk og alltid åpen bane, tilgjengelig også for de som ikke deltar i organiserte fritidsaktiviteter. Vedlikeholdsbehovet er minimalt, og banen kan flyttes og brukes andre steder og i ulike sammenhenger. Bruken skaper mestring av teknikk, balanse, motorikk og er et sosialt samlingspunkt for alle, særlig ungdom.

Tjenna er en ideell beliggenhet for et slikt anlegg og vil bidra til økt attraktivitet, ikke bare for sentrum, men for hele kommunen – både for fastboende og tilreisende.

Vil du ha et attraktivt nærmiljø, med utendørs treningsapparater ved turløypene og en unik og morsom sykkelbane på Tjenna, så gi Venstre din stemme.

Espen Hageli Henriksen
Espen Hageli Henriksen


Espen Hageli Henriksen,
5. kandidat for Risør

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**