– Frivilligheten en styrke for Våler

Ole Frode Mikkelsgård, ordførerkandidat for Våler Venstre, Foto: Våler Venstre

– En av de aller beste tingene med Våler er ildsjelene og alle som bidrar med frivillig innsats på ulike områder, sier ordførerkandidat for Venstre Ole Frode Mikkelsgård.

Han mener derfor at Våler har et godt utgangspunkt for å arbeide i tråd med den nye nasjonale strategien for frivillig arbeid på helse- og omsorgsfeltet (2015-2020).

– Det er for mange i samfunnet vårt som enten er ensomme eller av andre årsaker har det vanskelig. Det gjelder unge og voksne i alle aldre. Vi må derfor alle være med på å bidra til å skape et varmt og inkluderende samfunn, sier Mikkelsgård.

Han roser den innsatsen som gjøres både av frivillige organisasjoner, og av de ansatte innen helse- og omsorg i Våler.

Han mener allikevel at kommunen har en viktig rolle i å tilrettelegge for frivillig innsats, og kan gjøre enda mer enn i dag. Det er også nødvendig for at Våler skal kunne møte økte behov for omsorgstjenester i framtida. Forutsigbare og økonomiske ordninger for frivillige organisasjoner, og godt samspill med de kommunale tjenestene er viktig for å lykkes.

Mikkelsgård framhever at Venstre har vært forkjempere for et brukerstyrt senter på Søndre Holen, som i dag fungerer veldig godt, samler mange og samarbeider bra med psykisk helseteam. Han forteller at det nå er viktig å sikre enda bedre og mer langsiktige betingelser for videre drift.

– Vi i Venstre har et sterkt fokus på omsorg og velferd, og har flere forslag som viser hvordan vi kan følge opp den nasjonale strategien for frivillighet lokalt, sier han.

Han viser til at Venstre har programfestet at de vil arbeide for dagsenter for alle eldre, frivillighetssentral og småjobbsentral.

– Det er mange som har overskudd og kan være med på å hjelpe, men kanskje ikke alle vet hvordan. En frivillighetssentral lokalt i Våler kan bidra til å både øke og koordinere den frivillige innsatsen, mener han.

I tillegg til dette er det viktig å samtidig satse på kultursektoren. Kultursatsing handler om både velferd, helse og næringsutvikling, ifølge Mikkelsgård.

– Kultur skaper identitet og fellesskap, og derfor er kulturopplevelser for både unge, voksne og eldre viktig, avslutter han.

 


FAKTA: Nasjonal strategi for frivillig arbeid på helse- og omsorgsfeltet er utviklet i samarbeid mellom Frivillighet Norge, KS og Helse- og omsorgsdepartementet. Strategien gjelder for perioden 2015-2020, og består av både nasjonale tiltak og tilrettelegging for lokal innsats.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**