Venstre slår ikke inn åpne dører

Venstre slår ikke inn åpne dører. Vi bryter komplett med en 25 år gammel politikk om å la Vikhammer seile sin egen sjø for å bruke “alle” penger og ressurser på Hommelvik.

I dag har ikke Vikhammer (for meg er dette området ifra Trondheimsgrensa til Malvik) en helhetlig arealplan.

Utviklingen av dette området er gjort adhoc og klattvis basert på private initiativ. Hvilket er meget bra for utviklingen av Vikhammerområdet og viser hvor attraktivt det er å være og bo her.

Faren er at de gode initiativene løsrevet fra en større sammenheng kan stå i fare for å forringe de kvalitetene vi som allerede bor i området setter pris på og ønsker å beholde, istedet for å forsterke de eller i det minste avbøte for negative effekter som kommer av økt utvikling av vårt nærområde.

Til eksempel nærbarnehage, grønne lunger, tilgang til strand, sykkelsti og gåsti langs fjorden, god planlegging av boligområder slik at en unngår gjennomgangstrafikk, bevaring av solforhold på småhus hvis det bygges større enheter som på Saksvik, næringsutvikling og servicetilbud.

Alt dette KAN utvikles godt via det private om en privat aktør gjør en “solside” og utvikler et helt område under ett. Men Vikhammer er ikke i en slik situasjon som dette. Det er allerede et vibrerende tettsted, nesten en liten by.

Det er derfor kommunen må komme inn og sammen med innbyggerne lage en arealplan som skaper forutsigbarhet sammen med visjoner for hva Vikhammer skal bli. Istedet for å klatte videre og ikke ta tak i det gamle rotet som henger igjen på enkelte utbygginger i hele dette området.

Venstre setter nå Vikhammer-området i høysetet fordi det er dette området som har utviklet seg på TROSS av kommunalt planarbeide. Fordi det er her folk selv flytter til, og det er her majoriteten bor.

Dette er et paradigmeskifte i lokalpolitikken i Malvik. Det at dagens areal og planleggingskomite har måttet håndtere nok et privat initiativ for utviklingen av Vikhammer er ikke det samme som at “Venstre slår inn åpne dører”.

Godt valg.

Fredrik Øvergård

listekandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**