Det var så nære på…

Marginene var ikke på vår side ved valget denne gangen. Før fintellingen manglet vi tre stemmer på at Kai Ove Sandåker ble sittende som kommunestyrerepresentant. Etter fintellingen var det tilkommet en stemme.

Vi gikk ned 0,8% fra forrige kommunevalg, og da kommunestyret ble redusert fra 21 til 17 representanter, falt vi altså ut. Når det skulle så lite til, kan vi ikke skylde på noen spesielle grunner for hvorfor det gikk galt. Vi hadde rett og slett ikke marginene på vår side.

Kanskje vi kunne kjørt litt hardere på angående Idrettshallen, siden vi var det eneste partiet som gikk klart inn for dette? Kanskje flere av våre kandidater kunne ha vist seg fram på stand og i media, og vært med på å vise bredde og skapt blest? Kanskje vi kunne tilbudt oss å kjøre folk til valglokalet på valgdagen?

Nå er vi uansett henvist til plassen som vaktbikkjer og lobbyister – en rolle vi vil jobbe aktivt i. Programmet vi har laget for perioden 2015-2019, vil uansett være vårt utgangspunkt for de saker vi vil jobbe for i perioden vi nå har gått inn i – både opp mot kommunestyret, mot media og mot høyere politiske arenaer.

Vi takker alle Venstre-folk i Gjerstad og fra fylket for den innsats de bidro med i valgkampen i Gjerstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**