Foreslår dobbelt statsborgerskap

Venstre og Sveinung Rotevatn vil gjøre det mulig å få dobbelt statsborgerskap.
Foto: Silje England Garshol

Venstre og SV vil gjøre det mulig å få dobbelt statsborgerskap. – Det vil både styrke nordmenn bosatt i utlandet og innvandrere i Norge sine rettigheter og integrasjonsmuligheter, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Venstre og Sv stiller felles forslag i Stortinget om at Norge skal innføre dobbelt statsborgerskap. Det er bare 6 av Europas 46 stater som i dag ikke tillater dobbelt statsborgerskap. Noe som innebærer at over 90 % av Europas borgere har rett til dobbelt statsborgerskap.

I et moderne demokrati bør vi ikke tvinge frie mennesker til å frasi seg et statsborgerskap de har fått og ønsker å beholde, påpeker Rotevatn.

Sveinung Rotevatn

Les også: Aftenposten.no: Ja til dobbelt statsborgarskap.

– Forslaget har til formål å sikre at utlendinger som søker om norsk statsborgerskap for beholde deres opprinnelige statsborgerskap, samt at norske statsborgere som søker statsborgerskap i et annet land ikke er tvunget til å frasi seg sitt norske statsborgerskap, sier Rotevatn.

I våre naboland Danmark, Sverige, Tyskland og Finland har det vært innført dobbelt statsborgerskap med brede politiske flertall med både borgerlige og sosialdemokrater som har samarbeidet for å styrke sine borgeres muligheter og rettigheter.

Les også NRK.no: Vil tillate dobelt statsborgerskap.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**