Møt Venstres nye byråder!

Foto: Peder Hauge

Erlend Horn og Julie Andersland blir byråder for hhv. sosial, bolig og inkludering og klima, kultur og næring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Erlend Horn går inn i Harald Schjelderups mannskap som byråd for sosial, bolig og inkludering.

Horn var Venstres 1. kandidat ved valget i høst og kommer fra stillingen som rådgiver for rektoratet ved Universitetet i Bergen. Hans hjertesak har alltid vært en bedre rusomsorg.

– Byrådsplattformen legger til rette for nødvendige endringer i narkotikapolitikken i Bergen, slik Venstre lenge har tatt til orde for. En human rusomsorg har vært en av våre viktigste saker i mange år, og jeg gleder meg til å ta fatt på den oppgaven. Sammen med bosetting og integrering av et stort antall flyktninger blir det den viktigste oppgaven jeg skal ta fatt på.

Grønn vekst

Julie Andersland går inn i byrådet som byråd for klima, kultur og næring. Hun er i dag gruppeleder for Venstre i bystyret, og ser frem til å bygge opp en ny byrådsavdeling.

– Venstre har lenge ivret for grønn omstilling av næringslivet. Bergen skal bli Norges grønneste by, samtidig som vi må løfte opp klimapolitikken til å gjelde alle sektorene i kommunen. Vår oppgave er å bidra til at Bergen har mye å leve av etter “oljealderen”. Der er kulturbyen helt avgjørende. Den profesjonelle kulturen er et av Bergens store konkurransefortrinn, og byrådet har en ambisjon om at vi skal være Nordens mest nyskapende kulturby.

Les om plattformen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**