Fylkessamling 21. november

Fylkessamling 21.11.15, "Foto: MR Venstre"

Kommunereform, resultater fra valget 2015, flyktningesituasjonen og Venstres arbeid på Stortinget var blant temaene da Venstrefolk benket seg til fylkessamling i Molde lørdag 21.november på Hotel Alexandra.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Også utfordringen om hvordan vi skaper en felles politikk for Møre og Romsdal ble tatt opp til drøfting.
15 lokallag var representert, samt fylkesstyret, fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde og stortingsrepresentant Pål Farstad.

Nytt fra Stortinget
Stortingsrepresentant Pål Farstad holdt et innlegg der han orienterte om forhandlingene med regjeringspartiene om statsbudsjettet for 2016 og om arbeid på Stortinget ellers. Venstre har nylig fått gjennom en viktig seier ved styrking av jordvernet, en sak der Farstad var saksordfører. Av viktige saker fremover nevnte han spesielt Sjømatindustriutvalget der Farstad er medlem av utvalget. Denne saken har høy prioritet i Venstre. Den omhandler villfisk, et område av marin sektor som ikke minst for Møre og Romsdal er viktig.
Det ble også god anledning til å stille stortingsrepresentanten spørsmål.

Kommunereform og demokrati
Gjennomføring av møtet var preget av en aktiv forsamling som delte erfaringer og synspunkter med hverandre. Særlig kommunereformen ble grundig debattert. Demokrati og tilhørlighet var to av stikkordene fra debatten. Lokaldemokratiet må Venstre være med å sikre i kommunereformen.

Valgkamp 2015
Fylkessekretær Steffen Falkevik ga en oversikt over gjennomføringen av valgkampen til Fylkestinget.
Lokallagene ga tilbakemeldinger fra årets valgkamp. Gjennomgående var inntrykk at stor innsats fra lokallagsstyrer, og samtidig en jobb å gjøre for å få flere Venstremedlemmer aktivt med i valgkampen og i organisasjonsarbeid generelt.
Arbeid med nettsider og bruk av sosiale medier ble drøftet, og generelt erfaringene med medier i valgkampen.

Venstres lille grønne
Det er blitt utarbeidet et hefte av VHO som skal være til hjelp for lokallagene i organisasjonsarbeidet. Kopi av heftet ble delt ut til deltagerne. Den er tidligere sendt lokallagene som vedlegg i epost fra VHO 17.11.15.

Deltagerne på fylkessamlingen ga uttrykk for at det ble et vellykket møte denne lørdagen.
Møtet ble ledet av fylkesleder Ragnhild Helseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**