Bred enighet om budsjett 2016

Venstre, Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de grønne ble mandag kveld enige om et omforent budsjettforslag for 2016.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Budsjettåret 2016 blir et krevende år for Hurdal Kommune og budsjettforslaget som har vært ute på høring er sannsynligvis det strammeste budsjettet som noen gang er lagt frem. Dette gjør at det er viktigere enn noen gang at samtlige sektorer planlegger virksomheten slik at budsjettet holdes.

Da vi i årene fremover vil få tilført økt rammetilskudd pga. befolkningsveksten, ser det ut for at 2016 vil være det vanskeligste året i planperioden. Det er viktig for oss at kommunen tar inn over seg at 2016 blir et unntaksår for kommunen og at alle er innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen. Fremtiden ser noe lysere ut, som en konsekvens av forholdsvis stor tilflytting til bygda.

Når vi reduserer budsjettene har vi ønsket at reduksjonene skal gjøres rettferdig. Ingen sektorer skal lide mer enn andre. Vi har derfor kommet frem til en generell reduksjon på 0,5 prosent fra alle hovedansvar som ikke er selvkost. Det betyr at alle må bidra.

Samarbeidspartiene ble i dag enige om et budsjett som viderefører driften ved Hurdal Skole og kultursenter og som drar helse og omsorg mot fremtiden gjennom en ny fysioterapautstilling og investeringer i velferdsteknologi.

Hurdal har stolte tradisjoner og har fostret opp mange mennesker som har gått i krigen for fred i inn- og utland. Samarbeidspartiene ønsker å hedre disse menneskene og har i 2016 satt av penger til å hedre krigsveteranene våres på veterandagen.

I tillegg gir budsjettet:

  • Trafikksikring gjennom oppføring av gatelys mellom brua på Hurdal Verk og krysset ved halsteinbakkvegen.
  • Avsetting av midler til utvikling av anlegg til idrett og friluftsformål i bygda.
  • Bevaring av gule sider
  • Annonsering av politiske møter i lokalavisa
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**