Venstre i flyktning-enighet med Krf/H/FRP

Venstre er gjennom samtaler kommet til en enighet om mottak av flyktninger i Os for perioden 2016-2019. Det totale antallet flyktninger for 2016 er 45, hvilket er en tredobling fra 2015 da det var 15. Finansiering og oppbygging av tjenestetilbudet for å møte de nye innbyggerne vil komme som egen sak på nyåret. Venstre har som intensjon om å på ny sette seg ned med Krf/H/Frp for å diskutere innholdet i flyktningtjenesten. En god integrering er viktig, og venstre mener at vi kan spille en sentral rolle i å forme tjenestetilbudet på en god måte.

Intensjonen ved å gå inn i et slikt samarbeid med Frp/H/KRF var å trekke posisjonen mot et høyere antall flyktninger enn det som kunne blitt resultatet uten Venstre ved bordet. Det føler vi at vi klarte.

I veien videre er det viktig å engasjere befolkningen i integreringsprosessen. Formannskapsrepresentant Jon Sivert Rykkel kom med en klar oppfordring til ordfører Terje Søviknes om at det nå var på tide å dempe retorikken om usikkerhet, og nå mane folk til innsats for å skape en best mulig integrering. Kommunen må også utvikle en god boligstrategi, gjerne med Os bygg og eiendom som en sentral aktør.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**