Ikke ødelegg Jørpelandsvågen

Strand Venstre vil gå i mot utfylling i Jørpelandsvågen og be om at det tas ut av sentrumsplanen når denne skal behandles. Selve hovedtanken bak den nye sentrumsplanen er at det skal være en helhetlig plan som kan vare lenge og gi forutsigbare rammer for utbyggere og behandle alle likt. Det var etter Venstre mening derfor feil og urettferdig ovenfor andre utbyggere å ta ut og godkjenne utfyllingen i Vågen som egen sak i 2015. Dette stemte vi derfor mot.

I Fylkesmannens avslag på søknaden til det forslåtte boligprosjektet kommer det tydelig frem at forurensningsfaren er altfor stor. Strand Venstre mener at man alltid bør legge føre var prinsippet til grunn når miljøkonsekvensene kan bli alvorlige.

Utfylling vil også være et irreversibelt inngrep i det historiske Jørpelandsvågen. Det vil for alltid endre Jørpeland. I Strand og på Jørpeland er det på ingen måte mangel på boligtomter. I den nye sentrumsplanen for øvrig legges det opp til fortetting og boligbygging i flere etasjer i det etablerte sentrumsområdet. Det kan gå flere generasjoner før utbyggingspotensialet i denne planen er fullt utnyttet.

 

Strand Venstres årsmøte vedtok denne uttalelsen 20. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**