Uttalelse: Ny fylkeskommunal handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold

Foto: IstockPhoto

På fylkesårsmøtet til Rogaland Venstre, lørdag 7. februar ble det vedtatt en uttalelse om at Rogaland Venstre ønsker en ny fylkeskommunal handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Rogaland Venstre ønsker en aktualisert og enda mer inkluderende handlingsplan for inkludering-, likestilling- og mangfoldsarbeid (LIM). Regionalplanen for et inkluderende samfunn (2010-2014) er av fylkeskommunen vurdert som uten behov for revidering, men er utgått både på dato og i innhold.

Rogaland Venstre mener at regionen – som et samfunn med flere flyktninger flere eldre, færre tabuer og mennesker som lever ut mer komplekse identiteter – behøver en plan som tar høyde for alle mennesker og minoriteter. En LIM-plan er en helhetlig, overordnet strategi som sikrer alle grupper, uten å særbehandle noen, og finnes f. eks. allerede i Agder-regionen. En slik bør også utarbeides for Rogaland. Planen bør unngå kategorisering, men kunne favne alle som trenger ekstra tilrettelegging for deltakelse i samfunnet.

Rogaland Venstre vil:

  • Utarbeide en LIM-plan. Dette må skje i samarbeid med interesseorganisasjoner
  • Øke kompetansen på kjønnsidentitetstematikk i helsevesen, skoler og barnehager
  • Se på muligheter for å utvide kjønnsbegrepet i fylkeskommunale dokumenter
  • Fronte universell utforming av alle fylkeskommunale arealer og fasiliteter, også med tanke på kjønnsidentitet
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**