Året som gikk

Valgår

I 2015 var det kommune- og fylkestingsvalg. Dette har preget mye av aktiviteten i 2015. På sensommeren deltok svært mange av medlemmene på stand i kommunen. Beate deltok i lokale debatter i Eilert Sundt aulaen og på Lyngdal Radio. Venstre fikk 6,7% oppslutning ved kommunevalget. Selv om dette var en økning på 1,5% siden valget i 2011, så ble det ikke flere mandater i kommunestyret enn tidligere. Beate og Oskar er nå faste medlemmer av kommunestyret for perioden fremover. Beate fungerer som gruppeleder.
I forhandlingene etter valget ble Venstre enige om et valgteknisk samarbeid med Frp. Dette resulterte i at Venstre ble representert i Formannskapet med 1 representant og i Utvalg for oppvekst og kultur med 1 representant.
• Resultatene fra fylkestingsvalget resulterte i 2 representanter i Fylkestinget – Beate Johnsen og Stein Inge Dahn. Beate er gruppeleder for Venstre i fylkestinget og fast representant i utvalget for helse, kultur og utdanning. I tillegg har hun verv i Bredalsholmen dokk- og fartøyvern rådsforsamling, er utsending til Kraftfylkenes årsmøtekonferanse og vararepresentant i Vigo og Jernbaneforum Sør.

 

Leserinnlegg, debattinnlegg og kronikker
Flere har også i 2015 bidratt med leserinnlegg i lokale aviser signert Farsund Venstre. Helge har i tillegg skrevet flere kronikker og innlegg både til Lister25, Agder og Fædrelandsvennen.
Landsmøte
Beate deltok 11. og 12.april på landsmøte. Her hadde hun blant annet «speeddate» med Trine Skei Grande. Her tok hun opp saker som et nasjonalt Eilert Sundt år og samfunnsvitenskapelig senter. Saken om nasjonalt Eilert Sundt år resulterte i spørsmål i Stortinget fra Venstre til statsministeren.
Farsund Unge Venstre
Farsund unge Venstre ble etablert i 2015. Gruppa var særlig aktiv i forbindelse med skolevalgdebatten på Eilert Sundt, men har også bidratt godt på gruppemøter og på stands. Flere av medlemmene fra unge venstre stilte også som kandidater på valglista til kommunestyrevalget.
Deltakelse på lokalpolitiske nettverksmøter
Farsund Venstre deltok 5.-6. juni med Beate, Liv Torunn og Ann Karin på lokalpolitisk nettverksmøte i Kristiansand. Her vant Farsund Venstre premie for beste medieoppslag. 31.10-1.11 deltok Anita på nettverksmøte på Byglandsfjord.

Verv i perioden januar til 14.09 (dato for kommunestyrevalget)
Kommunestyret: Beate Johnsen og Ann Karin Fuglestad. (vara: Hilde L. Larsen, Irene Østtorp og Oskar Tveit
Formannskapet/Havnestyret
Administrasjonsutvalget: Beate Johnsen.
Utvalg for helse og omsorg: Hilde L. Larsen. Liv Torunn Stave (vara)
Utvalg for oppvekst og kultur: Ann Karin Fuglestad (nestleder). Irene Østtorp (vara)
Landbruksutvalget: Heidi Martinussen. Randi Bjørnestad (vara)
Teknisk utvalg: Ingen faste medlemmer. Helge S. Thorbjørnsen og Sissel Klokkhammer (vara).
Kontrollutvalget: Anne Bente Aunevik Kjærre
Rådg. organ for havnestyret: Ann Karin Fuglestad (leder)
Kommunens valgnemd: Heidi Martinussen
Listerrådet: Beate Johnsen (vara)
Lister Friluftsråd: Oskar Tveit
Planutvalget: Beate Johnsen
Gatenavnskomite: Ann Karin Fuglestad

 

Verv (i perioden etter kommunestyrevalget)

Kommunestyret: Beate Johnsen og Oskar Tveit. (vara: Oddvar Hoveland, Ann Karin Fuglestad, Liv Torunn Stave)
Formannskapet/Havnestyret
Administrasjonsutvalget: Beate Johnsen. Oskar Tveit (vara)

Utvalg for oppvekst og kultur: Oskar Tveit. Oddvar Hoveland (vara)
Kommunens valgnemd: Oddvar Hoveland
Planutvalget: Beate Johnsen

Venstre vil trolig få flere verv etterhvert for inneværende kommunestyreperiode, men valgnemda har per dags dato ikke gjort sine innstillinger av kandidater til aktuelle råd/utvalg.

 

De viktigste politiske sakene i 2015

Salg av areal i Røssevika. Farsund Venstre var kritisk til saksgangen og utredning. Det ble derfor sendt både en interpellasjon til ordføreren og saken ble også vedtatt oversendt til Kontrollutvalget for behandling.

Finansiering av sykkelstier – bompenger. Farsund Venstre har tydeliggjort at man ikke ønsker å utrede mulighetene for å finansiere lokale sykkelveier med en forlengelse av bompengeringen på fylkesveiene 43 og 465. Farsund Venstre mener det er urimelig at passering på disse veiene skal finansiere sykkelveier i et helt annet geografisk område.

Likestilling. Farsund Venstre har i mange aktuelle saker arbeidet for å styrke likestillingsarbeidet i Farsund kommune – ikke minst ved å foreslå kvinner til å representere i ulike råd/utvalg.

By- og tettstedsutvikling. Farsund Venstre hadde som en viktig valgkampsak å styrke dette arbeidet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**