Fylkesvei 312 mellom Sem og Gravdal må utbedres

I kommunestyremøtet på onsdag den 17. februar fikk Andebu Venstre satt fylkesvei 312 mellom Gravdal og Sem på dagsordenen gjennom en interpellasjon fremmet av Jan Rune Traa:

“Veiforbindelsene til og fra Andebu er av avgjørende betydning for utviklingen av Andebu som tettsted og bygdesamfunn.
Vi ser at våre gamle, smale hovedveier plages av utsigninger, setninger og oppsprukken asfalt på grunn av vanskelige grunnforhold, samtidig som trafikkmengden stadig blir større, – spesielt gjelder dette fv 312 mellom Gravdal og Sem.
Når vi vet at prosjektering og bygging av veier er en tidkrevende aktivitet, er det viktig at det kommer igang prosjektering nå for å sikre gode veiforbindelser for Andebu i framtida.

Jeg håper at et samlet kommunestyret kan slutte seg til å rettet en henstilling til fylkespolitikerne om å få igang igjen planleggingsarbeid for å utbedre veistandarden på fv 312 og å styrke kollektivtransport tilbudet til og fra Andebu snarest.
Dette betyr å se på trassevalg, og å bygge veiskuldrer, fortau eller gang og sykkelsti i tilknytning til eksisterende eller ny vei. Tidligere forsøk på å få på plass gang og sykkelsti strandet på grunn av dårlige grunnforhold. Da må vi finne kreative løsninger som lar seg gjennomføre.

Venstre mener det er viktig at kommunestyret i Andebu står samla bak et slikt ønske for å gi det mest mulig tyngde. Også for å gi våre 7 kommunestyrerepresentanter som skal fortsetter inn i nye Sandefjord god ryggdekning i denne saken.
God infrastruktur er grunnleggende viktig for at Andebu skal være attrakivt både på boligmarkedet og i forhold til etablering av ny næringsvirksomhet i framtida.”

Administrasjonen ble av kommunestyret, bortsett fra FrP sine stemmer, oppfordret til å jobbe videre med saken og komme tilbake til kommunestyret med en sak med tanke på å sende en henstilling til Fylkeskommunen om å begynne planarbeidet med en ny/ utbedret fv 312.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**